diumenge, 6 de novembre del 2011

Menestrils celebra 20 anys

El grup de música antiga Menestrils d'Ontinyent celebra aquest any el seu 20è aniversari i per a commemorar l'efemèride celebrarà un concert especial demà dissabte (20 h) al teatre Echegaray de la capital de la Vall d'Albaida. Un concert en el qual la formació interpretarà 20 cançons, una per cada any que compleix, i recollirà el treball realitzat, amb cançons medievals i cançons populars d'Ontinyent.
En el recital sonaran cançons medievals com el Cant de la Sibil·la, que el grup realitza ininterrompudament des de fa 13 anys, o cançons populars com el Cant dels Angelets. El programa del concert tindrà dues parts. Una primera en la qual Menestrils interpretarà E la don don Verge Maria, Gegants d'Ontinyent de F. Tortosa, Cuncti simus, Tant m'abelís de Berenguer de Palou, Amors, mercé no sia, A que por gran fremosura d'Alfons X, Ductia, Ara Lausetz, Ar me puesc de Peire Cardenal, Morisca de F. Tortosa i el Cant de la Sibil·la de Menestrils. En la segona part interpretaran el Cant dels Angelets, Crucifigat onmes, Chanson de P. Ferrero, R. Penadés i F. Tortosa, Ina matica de ruda, Muito devemos varoes d'Alfons X, L'herència monàstica de Ferrero, Peandés i Tortosa, Ce fui en mai de Moniot d'Arras, Palestinalied de W. von der Vogelweide i La Negrina de Mateu Flexa "el Vell".Francesc Tortosa, membre de Menestrils, ha explicat a Levante-EMV que en el concert no intervindran solament els huit integrants actuals de la formació, sinó que "també participaran altres huit músics que han passat pel grup al llarg d'estos anys". Tortosa va exposar que aquest any es compleixen els 20 anys "del primer concert en el qual utilitzàrem instruments medievals, ja que abans ja existíem com grup vocal". En l'acte de demà dissabte en l'Echegaray també es projectarà un audiovisual amb cançons del grup i un repàs a la trajectòria d'aquesta formació que des de 1991 es dedica a la recuperació i estudi de la música medieval i del folklore d'Ontinyent. Menestrils ha realitzat centenars de concerts -gairebé 400, ha destacat Tortosa- i ha gravat diversos treballs com La música a la cort de Jaume I, Amors merce, Cançoner de sant Joan de les Abadesses i Rode la bola. També ha gravat bandes sonores per a muntatges teatrals, sintonies de programes de ràdio i televisió i ha participat en festivals internacionals i de carrer.

Exposició i sopar medieval
La celebració d'aquests 20 anys de Menestrils no acaba amb el concert especial i el grup es planteja realitzar una exposició d'instruments medievals i celebrar un sopar medieval, juntament amb altres grups, tal com ha anunciat Francesc Tortosa, que ha assenyalat que encara falta concretar les dates d'aquests actes. 
Ruth Tomàs (Levante-EMV)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada