dilluns, 26 de març del 2012

Arthur Caravan rep el premi Joan Valls

La paraula, la llengua i també la música han estat els protagonistes dels Premis Joan Valls Jordà per l’Ús i Promoció del Català, que s’han lliurat aquest dissabte. Cada any, l’Associació Cultural Amics de Joan Valls i Jordà concedeix aquest guardó a persones i entitats de l’àmbit civil de les comarques de l’Alcoià i el Comtat en reconeixement al treball en favor de l’extensió i dignificació de l’ús del valencià.
Un acte íntim i profund ha servit per a lliurar els reconeixements. Els premiats d’aquesta XVIII edició han estat el mestre de Muro Joan Josep Pascual en l’apartat individual i el grup de música alcoià Arthur Caravan en el col·lectiu. Joan Tomàs Jordà ha estat l’encarregat d’introduir a Joan Josep Pascual, del què ha recordat els seu esforç per dur la llengua a l’escola, per impulsar el programa radiofònic Crida i per coordinar i escriure moltes publicacions divulgatives, especialment a Muro. A els Arthur Caravan els ha presentat l’actor Juli Cantó, qui ha jugat amb els noms dels temes dels seus treballs per a fer una descripció de Pau Aracil, Pablo González, Toni Blanes, Pau Miquel Soler i Jordi Richart. Al final de l’acte, Arthur Caravan ha interpretat “L’harmonia de les esferes” del seu treball “Atles Enharmònic”.
A més, Manel Rodríguez ha donat a conèixer el guanyador del XXIXè Premi de Poesia Manuel Rodríguez Martínez. Es tracta del poeta Josep Fàbrega i Selva per la seua obra Les hores vives, que com ha destacat Rodríguez, coincideix amb el títol d’una obra de Joan Valls escrita en 1978.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada