dimarts, 5 d’agost del 2014

Enderrocks anuncia la seua dissolució en finalitzar la gira del desè aniversari

La banda de heavy rock en valencià Enderrocks ha anunciat que es dissoldrà en acabar la gira del seu desè aniversari. El grup nascut a Riola pren aquesta difícil decisió l’any que compleix una dècada de vida degut a la falta de suport institucional i després de quedar-se fora d’alguns festivals importants, necessaris per la progressió del grup. El grup de la Ribera reprèn la Gira En10rrocks aquest divendres 1 d’agost a Riola i seguirà en actiu fins a finals de 2014.
Enderrocks ha actuat ja dotze vegades aquest any en una gira que ha esdevingut per València, Alacant i Castelló, sent l’últim concert el del passat 11 de juliol a la Sala Blue de Canals. Ara, el grup de música en valencià reprèn l’activitat amb actuacions a l’aire lliure, les primeres que serviran per acomiadar-se dels escenaris. La més propera serà el divendres 1 d’agost a les festes de Riola, mentre que els dies 13 i 17 d’agost actuaran a Fortaleny, sent la primera de les dues cites fortalenyeres un concert extraordinari junt amb la Societat Musical Santa Cecilia de Fortaleny. La següent data al calendari tindrà lloc el dia 20 a les festes dels Xics Fadrins de Corbera i al setembre participarà a la coneguda Nit de Rock d’Albalat dels Sorells, cinc anys després de l’última participació al festival de l’Horta Nord.
El grup continua en negociacions per tancar algunes actuacions més a l’estiu. Serà a partir d’octubre quan Enderrocks completarà els seus últims concerts a algunes de les sales de la Ribera on la banda ha actuat durant la seua dècada d’història. En aquests concerts ja no estarà el guitarrista Emilio Icardo, qui abandona el grup per motius personals. Pel contrari, s’incorporen com a col·laboradors els guitarristes Manu Tur i Luis Moreno, els quals s’uneixen al baixista suecà David Borja, amb el grup des de principi de la gira. Tots ells completaran la formació riberenca junt amb el quartet format per Andreu Lluch, Vicent Mayans, Voro Tur i Víctor Tomàs.
Enderrocks diu adéu als escenaris d’aquesta manera, però deixa oberta la opció d’una futura tornada que, de produir-se, no serà a curt termini. Els heavys valencians s’acomiaden com ja ho han fet altres bandes del panorama de la música en valencià com Mugroman, Odi, Agraviats, República Ska o Rapsodes, sense oblidar l’adéu més sonat dels Obrint Pas. 

Nou treball en descàrrega directa
El grup riberenc també publicarà en els propers mesos en descàrrega directa i gratuïta el concert enregistrat el 17 de maig a la Sala Hot Rod Café de Sueca. Juntament amb el vídeo musical, Enderrocks llançarà un reportatge audiovisual sobre els 10 anys d’història del grup on participaran tots aquells que han format part de la banda durant aquesta dècada. A més, el grup te previst organitzar una sèrie de actes per celebrar un aniversari especial que arribarà el proper 4 de setembre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada