dimarts, 26 de febrer del 2013

Coneix la gira del Petit de Cal Eril

El Petit de Cal Eril publica aquest dimarts 26 de febrer el seu nou disc, que respon al nom de “La figura del buit”. L’ha gravat al seu teatre de Guissona amb Mau Boada (Les Aus, Esperit!) exercint de productor. El Petit de Cal Eril emprèn la seva peculiar odissea. S’enfonsa al mar com un plom, aprèn a respirar sota aigua, esdevé objecte d’investigació científica, s’envola a l’espai i, en veure perillar la pròpia integritat, es transforma en plàcton i flota invisible per tot arreu. És la lletra d’una cançó, però aquesta història podria resumir el periple del propi Eril. Es reinventa a cada disc, defugint tot camí previsible i, amb cara de no haver trencat mai un plat, el que va trencant són motlles. Després de la nostàlgia i l’angoixa de “Vol i dol”, surt el sol. Ell segurament no ho admetria però se’l veu optimista i content. Se’l veu lliure. “Ningú ens treurà mai les ganes de riure”, canta.
Amb tanta alegria, les cançons han aflorat una darrera l’altra... Una, dues, tres... I així fins a 17, les 17 joies que formen “La figura del buit”. O del 8. Fins a l’infinit i més enllà! El disc es publica inicialment en CD i digital i el dia 26 de març, coincidint amb l’inici de la gira, estarà finalment disponible en format doble vinil.
La gira començarà d’aquí a un mes
El disc es presentarà en viu amb una sèrie de 17 concerts (tants com cançons té el disc). Joan Pons presentarà una banda completament renovada on l’acompanyaran Artur Tort (hammond i rhodes), Ildefons Alonso (bateria) i Dani Comas (baix i guitarra tenor). La primera part de la gira seran unes dates compartides amb el grup Mates Mates, passant per Saragossa, Madrid, Múrcia, Alcoi, València i Castelló. Posteriorment, El Petit de Cal Eril afrontarà la presentació barcelonina, amb quatre nits a la Sala Beckett, i durant l’abril hi haurà dates a la resta del territori català.

Aquestes són les primeres 17 dates de la gira de presentació:
26/3 Zaragoza – La Lata de Bombillas
27/3 Madrid – Nasti
28/3 Murcia – Ateneo Huertano Los Pájaros
29/3 Alcoi – Festival MiMa
30/3 València – Matisse
31/3 Castelló de la Plana – Veneno Stereo
4/4 Barcelona – Sala Beckett
5/4 Barcelona – Sala Beckett
6/4 Barcelona – Sala Beckett
7/4 Barcelona – Sala Beckett
12/4 Sant Feliu de Llobregat – Els Pagesos (Popaprop)
18/4 Girona – La Planeta (Strenes)
19/4 Tàrrega - Seu Social de l’Ateneu
20/4 Vic – Casino
27/4 La Bisbal – Castell
28/4 Tarragona – Sala Trono
17/5 Guissona – Ca l’Eril

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada