divendres, 8 de febrer del 2013

Es publica "Demà serà una cançó", poemes musicats de Vicent Andrés Estellés

L’Acadèmia Valenciana de la Llengua presenta hui, al Teatre Micalet de València, el CD Demà serà una cançó, una antologia de poemes musicats de Vicent Andrés Estellés que ha editat la institució normativa amb motiu de la declaració del poeta de Burjassot com a Escriptor de l’Any 2012. 
L’edició del disc, coordinada per Josep Vicent Frechina, consta de vint cançons de reconeguts cantants i grups, com ara Ovidi Montllor, Araceli Banyuls, Carles Barranco, Remigi Palmero, Al Tall, Maria del Mar Bonet, Paco Muñoz, Celdoni Fonoll, Carraixet o Mirna, entre d’altres. Frechina assenyala que l’antologia r«ecull un bon mostrari de poemes musicats realitzats sobre gèneres populars. El CD és una col·lecció de cançons que recorre els darrers quaranta anys de la nostra història cultural i que evidencia la seua enorme i redoblada incidència cultural».
Frechina ha realitzat també un inventari de tots els poemes musicats de Vicent Andrés Estellés i un complet estudi de les musicacions realitzades —vora dos centenars— que veurà la llum dins del volum col·lectiu editat per l’AVL amb motiu de l’any Estellés.
La presentació del CD al Teatre Micalet reunirà, a partir de les 19.30 hores, cantants com ara Lluís el Sifoner, Joan Amèric, Naia, Miquel Gil, Ximo Caffarena, Néstor Mont i el grup Soul Atac, que desinteressadament participaran en este acte d’homenatge al poeta Vicent Andrés Estellés.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada