dijous, 28 de febrer del 2013

La Porta dels Somnis presenta "Un Far Encès"

“La Porta dels Somnis”, ens presenta el 5è disc d’estudi on el trio català demostra que està en el seu millor moment. Aquest àlbum és la continuació de la nova etapa que va marcar l’anterior “Aire Lliure” i que ens porta al disc més eclèctic de “La Porta dels Somnis”: trobem cançons pop-rock rodones com “Un far encès”, “Cap a tu” o “Daltabaix”; pinzellades de folk americà a “Aprendre de tu” o “Fem una nova cançó”; nous ritmes a “La ingenuïtat”… La veu de la Virgínia no deixa de sorprendre’ns per la seva qualitat i ens emociona a “Animals” o a la fantàstica versió d’”Àliga Negra” que tanca el cd. Els germans Saltor es superen en aquest disc i es consoliden també com a productors musicals per l’acurada gravació, pels arranjaments i pel seu talent com a guitarristes tant en la faceta acústica com en l’elèctrica.
El grup es consolida una vegada més amb un nou disc que sense trencar esquemes innova i es reinventa deixant-nos deu cançons extraordinàries que ens divertiran, ens emocionaran, ens faran reflexionar…sempre amb l’optimisme que desprenen les lletres de la Virgínia que destaquen per la calidesa, la fluïdesa i un redactat exquisit. Aquest treball coincideix amb la fantàstica col.laboració de La Porta dels Somnis amb Miguel Bosé i l’Orfeó Català per enregistrar “Tornarem” dels Lax’n’Busto pel Disc de La Marató de TV3; cançó escollida com a “single” per l’spot promocional del programa.
Gravat i mesclat a Aurha Studios (Esplugues) entre l’agost i el setembre del 2012 per Mauri Tonelli. - Masteritzat a “Nautilus” (Milano) per Antonio Baglio. - Produït i arranjat per Jaume i Oriol Saltor - Fotografies: Juan Miguel Morales - Disseny gràfic: Albert Bernal (Ártico).

dimecres, 27 de febrer del 2013

Participa al nou disc de La Bundu Band‏

La Bundu Band seguint amb la seva dinàmica d'interaccionar amb els seus seguidors aprofitant les xarxes socials ja es troba immersa en el procés creatiu del que serà el seu tercer treball després de Guerrer Rebel (Quimera Records) i Cat Samurai (Kasba Music). El futur disc, que explorarà els terrenys més electrònics de la música actual, es troba en fase embrionària, però el grup ja ha deixat escoltar un petit tast de per on aniran els trets en un video que han penjat a Facebook.
Alguns temes ja estan llestos, però d'altres, esperen una lletra que els acompanyi, així que La Bundu ha posat en marxa la seva maquinària per convidar a tots aquells seguidors o poetes d'esperit contestatari per expremer les neurones i escriure una lletra. Aquesta potser en català, castellà o anglès (el grup es reserva el dret de traduir-la de forma total o parcial i adaptar-la a la música). La lletra s'ha d'enviar en un arxiu de text adjunt a l'adreça labunduband@hotmail.com amb l'assumpte "Concurs lletra" indicant el nom, cognoms i DNI del participant; només s'acceptarà una lletra per persona. El nom de l'autor constarà als crèdits del disc així com els drets d'autor, que seran per ell.

dimarts, 26 de febrer del 2013

Coneix la gira del Petit de Cal Eril

El Petit de Cal Eril publica aquest dimarts 26 de febrer el seu nou disc, que respon al nom de “La figura del buit”. L’ha gravat al seu teatre de Guissona amb Mau Boada (Les Aus, Esperit!) exercint de productor. El Petit de Cal Eril emprèn la seva peculiar odissea. S’enfonsa al mar com un plom, aprèn a respirar sota aigua, esdevé objecte d’investigació científica, s’envola a l’espai i, en veure perillar la pròpia integritat, es transforma en plàcton i flota invisible per tot arreu. És la lletra d’una cançó, però aquesta història podria resumir el periple del propi Eril. Es reinventa a cada disc, defugint tot camí previsible i, amb cara de no haver trencat mai un plat, el que va trencant són motlles. Després de la nostàlgia i l’angoixa de “Vol i dol”, surt el sol. Ell segurament no ho admetria però se’l veu optimista i content. Se’l veu lliure. “Ningú ens treurà mai les ganes de riure”, canta.
Amb tanta alegria, les cançons han aflorat una darrera l’altra... Una, dues, tres... I així fins a 17, les 17 joies que formen “La figura del buit”. O del 8. Fins a l’infinit i més enllà! El disc es publica inicialment en CD i digital i el dia 26 de març, coincidint amb l’inici de la gira, estarà finalment disponible en format doble vinil.

dilluns, 25 de febrer del 2013

Ja pots descarregar el nou disc de La Pegatina, "Eureka!"

El disc 'Eureka!', que es publicahui, és el punt de partida del desè aniversari de La Pegatina. El grup de Montcada ha treballat la producció de l'àlbum amb Marc Parrot. 'Eureka!" inclou les col·laboracions dels sicilians Baciamolemani, l'angolesa Romi Anauel (excantant de Terrakota), Santi Balmes (Love of Lesbian), els bascos Esne Beltza i l'andalús Mario Díaz (excantant de Los Aslándticos), així com la secció de vents de Zulu 9.30. El públic també hi ha participat amb missatges de veu a través de la plataforma digital uWhisp.
La Pegatina també ha ideat un videojoc de les seves peripècies als concerts, de la mà d'Ubicuo Studio. Els seguidors a Facebook i a Twitter podran escoltar el disc de manera única i interactiva, jugant amb els membres del grup mentre sona 'Eureka!'. L'aplicació serà accessible des de tot tipus de dispositius i 'tablets' a partir del 25 de febrer.

diumenge, 24 de febrer del 2013

La Pegatina i Bongo Botrako, a Carcaixent

El proper 8 i 9 de març se celebrarà a Carcaixent (València) el festival Rockafalles 2013. En està edició es comptarà amb La Pegatina, Bongo Botrako, Canteca de Macao, Zulu 9.30, Tashkenti i Combo Calada. El divendres dia 8 hi haurà una festa de benvinguda en el pub “Dau al set” amb la banda Alademoska.

dissabte, 23 de febrer del 2013

Antònia Font porta 'Vostè és aquí' al Centre Cultural Terrassa

El grup mallorquí Antònia Font actua aquest dissabte al centre Cultural Terrassa (Barcelona) amb el seu últim treball 'Vostè és aquí', dins de la temporada de directes compresos en la programació de l'equipament. Amb aquest últim disc, el vuitè de la seva carrera i que consta de 40 cançons, Antònia Font experimenta els límits del format de la cançó, tot i que sense abdicar del pop, tal com destaca el mateix grup. Es tracta d'un pas més en la trajectòria de la banda, nascuda el 1997, que ha aconseguit destacar en el panorama musical català gràcies al seu estil festiu, fantasiós i pròxim que ha aconseguit milers de seguidors.
Després del pas del quintet mallorquí, el Centre Cultural acollirà altres concerts dins de la seva temporada de directes que inclouen dues actuacions del XXII Festival de Jazz de Terrassa protagonitzades per la Banda de Terrassa i Camut Band, el 9 de març, i Gregory Porter, que debutarà a Catalunya el 15 de març amb 'Be Good'. Les propostes musicals de l'equipament es completen amb el grup adolescent Macèdonia, el 21 d'abril, mentre que la cançó espanyola de Manolo Escobar tancarà la temporada amb la seva antologia de la cobla.

dijous, 21 de febrer del 2013

Isaac Ulam i Jose Domingo canten jotes i havaneres a ‘Temple d’aigua i llum’

Isaac Ulam és un cantautor dels que ja no en queden. És de Blanes, però es diria que surt d’un altre lloc o d’una altra època. Perquè la seva sensibilitat, el to únic de la seva veu, indiquen que no és un músic com els altres. Després d'un primer disc, ‘En els prats més llunyans’ (2009), que ostenta la categoria de peça de culte, va sorprendre l’any 2012 amb un excel·lent successor, ‘Murtra’, nova joia d’aquest brillant artesà del folk en la seva accepció més weird i psicodèlica, però també mediterrània. José Domingo va ser, al tombant del mil·lenni, vocalista i líder del grup indie gironí Psychoine, amb qui va publicar els discos “Vanity” i “Shades”. Ja en solitari, el segell francès Stupid Competitions es va fixar en ell quan viatjava per Europa per publicar una joia de pop de cambra, ‘Suddenly’. Més tard vindria ‘En la distancia’ (2011), on canviava l’anglès pel castellà i comptava amb la participació de Maria Rodés. Sempre fidel als trets diferencials de la seva música, a unes extraordinàries melodies que canten a l’amor amb dosis d’ironia i de bohèmia.

dimecres, 20 de febrer del 2013

Descarrega el nou disc de Pellikana

Pellikana torna de nou al panorama musical, aquesta vegada en un format en el qual no estem tan acostumats. La tornada porta per nom “Tardor” i es divideix en dos formats: espectacle i nou disc. Per què Tardor? Per a la banda Tardor té distints significats. Per un lloc el canvi d’estació, d’horari, es la foscor, la nit que arriba avanç. Per altra banda, també significa collita, camp, i velles tradicions. I com no, també son les fulles que cauen, i les que queden pendents…
A més, Tardor és una nova iniciativa per a mostrar una cara diferent del grup. En aquest espectacle, Pellikana ofereix adaptacions de les seues cançons i versions de clàssics de la música en valencià com l’Ovidi i La Muixaranga. Una música més pausada i elaborada, pensada per a auditoris i teatres amb un públic assegut, però amb la mescla de ritmes i instruments que caracteritzen el grup. En aquest cd podeu escoltar algunes de les cançons que componen l’espectacle Tardor. Gravades en directe al concert de presentació a l’Auditori de Castalla el dia 5 d’Octubre de 2012. Concert realitzat a benefici de l’Assossiació Amics i Veïns Centre Històric de Castalla. L’àlbum ja el podeu escoltar i descarregar al Bandcamp de Mésdemil de manera totalment gratuïta.

El cantautor Paco Enlaluna presenta nou disc al BarnaSants aquest diumenge

La proposta de Paco Enlaluna combina, amb un segell molt personal, la poesia i la comèdia. , L’aguda “tragicomèdia” que fabriquen les seves paraules, són el plat fort de l’artista de Tarragona. Paco Enlaluna transforma allò inabordable en quelcom diminut, els grans sentiments en imatges quotidianes amb una lírica esquitxada de comèdia i ironia. Les seves composicions atrevides emocionen al temps que provoquen un somriure o una reflexió vital. Des de l’any 1996 que edita el seu disc sota el pseudònim “Paco Hilaluna”, l’artista ha publicat quatre discos, cinc recopilatoris i recorregut escenaris de tota Europa. Compagina la seva carrera musical amb la labor de guionista i actor per algunes de les grans productores audiovisuals del país. Ha sigut responsable de la dramatúrgia i la música de l’espectacle de dansa contemporània Sucre que ha portat fins al moment actual a teatres de tota Europa.
Enlaluna presenta aquest diumenge 24 de febrer el seu quart disc Bufones y Antihéroes (Segundo Acto produccions) dins del festival BarnaSants. Aquest concert representa la presentació oficial de l’últim disc. La presentació serà en duet amb guitarra, veus i percussions amb col·laboracions de músics que han participat a la trajectòria de Paco Enlaluna.

Sala: KOITTON CLUB (Rosend Arus, 9 08014 Barcelona)
Data: 24 de febrer de 2013
Hora: 19h
Entrada: 10 € amb disc de regal 
Anticipades: www.telentrada.com

dimarts, 19 de febrer del 2013

Néstor Mir, Senior, Mates Mates o El Petit de Cal Eril, a Alcoi


Esperit! no para

Mau Boada, més conegut com Esperit!, actua hui a la sala Beckett dins el cicle ‘Els dimarts em sentiràs’. Després de solcar mig món amb multitud d’aventures musicals, però sobretot amb Les Aus, ara Mau Boada (Sant Celoni, 1981) presenta el seu projecte més personal, Esperit! Un home-orquestra que ens fa viatjar amb cançons de bressol al·lucinògenes, folk tripós, sons tel·lúrics, fresses i escapades al circ. Malgrat la seva joventut, Mau Boada ja ha deixat la seva empremta en una vintena llarga de discos. Es fa present en l’undergound de Nova York amb la mateixa naturalitat que a Sant Celoni o a l’Heliogàbal, o com quan girava per Europa en una companyia de circ. Els seus concerts són sempre imprevisibles i transiten per camins inesperats, portant el públic al límit de la hipnosi. Un multiinstrumentista il·luminat i somrient. Una música que neix lliure i flueix lliure. Mau Boada interpretarà a la sala Beckett cançons dels seus últims treballs, com el vinil ‘Endavant continu’ o l’EP ‘Elèctric mustela’. A més, sorprendrà amb les seves improvisacions lisèrgiques i fins i tot recuperant algun tema de l’època de Philadelphia. Sempre en funció de la inspiració del moment!
Tal com marquen les directrius del cicle, serà un concert de proximitat, on els artistes s’integren en l’escenografia dels espectacles teatrals en cartell. Una veritable delicatessen musical en l’entorn càlid i acollidor de la Sala Beckett.
Dimarts 19 de febrer, 21h30.
Entrades: 10 euros anticipada / 12 euros taquilla.
Entrades anticipades a Telentrada i taquilles de la sala Beckett.

I més endavant...
12/3 Miss Q
19/3 Miquel Serra
26/3 El Chico Con La Espina En El Costado
Tota la informació del cicle aquí:

diumenge, 17 de febrer del 2013

El Petit de Cal Eril descobreix els primers 17 concerts de la gira

El Petit de Cal Eril publicarà el 26 de febrer el seu nou disc, un doble vinil que respon al nom de “La figura del buit”. L’ha gravat al seu teatre de Guissona amb Mau Boada (Les Aus, Esperit!) exercint de productor. El disc es presentarà en viu amb una sèrie de 17 concerts (tants com cançons té el disc). Joan Pons presentarà una banda completament renovada on l’acompanyaran Artur Tort (hammond i rhodes), Ildefons Alonso (bateria) i Dani Comas (baix i guitarra tenor). La primera part de la gira seran unes dates compartides amb el grup Mates Mates, passant per Saragossa, Madrid, Múrcia, Alcoi, València i Castelló. Posteriorment, El Petit de Cal Eril afrontarà la presentació barcelonina, amb quatre nits a la Sala Beckett, i durant l’abril hi haurà dates a la resta del territori català.

Aquestes són les primeres 17 dates de la gira:
26/3 Zaragoza – La Lata de Bombillas
27/3 Madrid – Nasti
28/3 Murcia – Ateneo Huertano Los Pájaros
29/3 Alcoi – Festival MiMa
30/3 València – Matisse
1/4 Castelló de la Plana – Veneno Stereo
4/4 Barcelona – Sala Beckett
5/4 Barcelona – Sala Beckett
6/4 Barcelona – Sala Beckett
7/4 Barcelona – Sala Beckett
12/4 Sant Feliu de Llobregat – Els Pagesos (Popaprop)
18/4 Girona – La Planeta (Strenes)
19/4 Tàrrega - Seu Social de l’Ateneu
20/4 Vic – Casino
27/4 La Bisbal – Castell
28/4 Tarragona – Sala Trono
17/5 Guissona – Ca l’Eril
Les entrades pels concerts de València i Barcelona ja estan a la venda.

dissabte, 16 de febrer del 2013

Pau Alabajos homenatja Estellés al Barnasants

Pau Alabajos està que no para. Diumenge pròxim, 24 de febrer, a partir de les set de la vesprada preestrenarà nou espectacle basat en textos de Vicent Andrés Estellés. Dirà versos del llibre "Mural del País Valencià" amb l'acompanyament del pianista Francesc Gamón. Serà a l'Hospitalet de Llobregat, en el marc del festival Barnasants.

Els Amics de les Arts esgoten entrades per al Palau de la Música del 16 de març

La banda catalana 'Els Amics de les Arts' ha esgotat les entrades per al seu concert al Palau de la Música Catalana el pròxim 16 de març, dins de la gira de 'Espècies per catalogar'. Segons ha informat la promotora en un comunicat, els últims concerts d'aquesta gira --que acumula més de 80 concerts i 90.000 espectadors-- passaran per Manresa i Salt al febrer, i per Salou i les sales Razzmatazz i Palau de la Música de Barcelona al març. Aquest dijous fa un any del llançament del disc, aconseguint arribar al 'top' 50 de 2012 de la llista elaborada per Agedi i Piromusicae.

dijous, 14 de febrer del 2013

Mil i una notícies de VerdCel

VerdCel continua la seua Gira de presentació de 'Els dies del Saurí'.

I noves dates que s'aniran afegint a la Gira. Podeu consultar-ho des de la seua agenda. Darrerament VerdCel ha llançat el nou clip, 'Globus aerostàtic', fruit d'un projecte i treball col·laboratiu. Amb l'esperit del micromecenatge amb què van finançar part del disc i van acostar al públic un projecte d'un disc i un còmic des dels seus inicis, es va encetar aquesta iniciativa. Les aportacions en aquesta ocasió no anaven a ser econòmiques i les complicitats també estaven garantides.
Des de les xarxes socials es va proposar de participar, obert a tota la gent, enregistrant i enviant vídeos de curta durada en relació a la cançó que es proposava (ací teniu l'enllaç de la plataforma de la proposta) . El repte era configurar un muntatge i el resultat ha estat divers i bonic.
Properament tindrem també notícies dels projectes que VerdCel porta entre mans.

Memorable. BSO & Poesia/L'ànima dels somnis es presenten a Barcelona

El proper dijous 21 de febrer, a l’Espai Mezanina de la Vila de Gràcia (C/ Ramón y Cajal, 2), es farà la presentació de BSO & Poesia / L'ànima dels somnis, un cd de poesia i música amb poemes escrits per Clara Tarrida (filla i veïna de la Vila de Gràcia) i Toni Romero Dedéu (natural de Manresa i resident a Gràcia) i amb la música composta per Ramon Pujol (Solsona).
Els mateixos poetes posen veu a les 23 peces de l’àlbum, on han intervingut un total de 28 col·laboradors, dels quals, 20 són músics. Els autors ens porten, doncs, les dues disciplines més enllà del seu format habitual: un punt d’unió entre el món sonor i el món poètic.

Podeu escoltar mostres del nou treball als següents enllaços:

dimarts, 12 de febrer del 2013

Sala Zeppelin Live de Castelló se suma a la #primaveravalenciana amb concerts de Rapsodes, Jerga Lírica, Alabajos i Freixas

La nova sala de concerts Zeppelin Live de Castelló (antiga Fráguel Rock) se suma a la iniciativa #primaveravalenciana del Palau de Congressos de València amb l'actuació de Rapsodes i Jerga Lírica (15 febrer) i de Pau Alabajos i Cesk Freixas (16 febrer). Amb aquest gest, "des de Castelló també es vol recordar que les causes judicials de la violència policial contra els estudiants del Lluís Vives de València al febrer de 2012 segueixen obertes. Des de l'àmbit musical volem contribuir a la defensa dels joves encausats" afirmen des de les productores Metrònom i Play Produccions, gestors de la sala.
Igual que en el Palau de Congressos de València, la recaptació d'aquests concerts estarà destinada a sufragar la defensa dels estudiants formats expedient de l'IES Lluís Vives de València. Un centenar d'expedients romanen encara pendents de resolució. La defensa l'està duent a terme l'Associació Jurídica Primavera Valenciana i l'Assemblea Global Lluís Vives. Rapsodes i Jerga Lírica són dos de les formacions més destacades de l'Hip-hop valencià. Per la seua banda, Pau Alabajos i Cesk Freixas formen part de la generació que ha renovat la cançó d'autor. Quatre projectes artístics que uneixen qualitat musical i compromís social a parts iguals.

Raimon commemora el mig segle del seu debut a Barcelona en el seu nou disc

Raimon llançarà el 12 de març el seu nou disc 'Raimon 50', un doble àlbum amb el concert que va oferir el 30 de novembre de l'any passat al Gran Teatre del Liceu de Barcelona per fer el 50 aniversari de la primera aparició de l'autor d''Al vent' a la capital catalana. El debut del cantant i compositor de Xàtiva a Barcelona va ser el 15 de desembre de 1962 en una actuació històrica al Fòrum Vergés.  En el concert de novembre de 2012 al Liceu, Raimon va oferir una exhaustiva repassada a la seva obra, i van encadenat més de 40 cançons i barrejant aquests clàssics convertits en himnes ('Al vent', 'Diguem no', 'Jo vinc d'un silenci', 'País Basc', 'Veles e vents') amb temes molt més recents, acompanyat de dues guitarres, contrabaix, clarinet i clarinet baix. Ha estat una antologia en directe de l'obra de Raimon (Xàtiva, 1940), amb cançons indispensables per comprendre la història de la música i la cultura espanyoles de l'últim mig segle.
En la seva trajectòria, Raimon ha estat un mirall en el què s'ha reflectit el compromís social i musical, a través dels seus més de 40 àlbums publicats des que el 1962 va llançar el seu primer EP. Raimon, un emblema de la lluita contra la dictadura franquista i un puntal en la defensa d'un idioma i d'una cultura pròpia és un artista amb un estil que comença i acaba en ell, capaç de llançar les seves cançons només amb la seva guitarra o amb músics d'avantguarda, i amb una altura poètica només a l'abast dels escollits.

dilluns, 11 de febrer del 2013

Coneix i descarrega gratis el rock dels catalans GiR

GiR és un grup recent sortit de l'ou, amb experiència en altres formacions però amb un projecte comú al que s'han avocat plenament. GiR començà al 2012, amb tres joves amb arrels a Bescanó i Girona que busquen fer un gir al seu propi rock en català, sota la influència de cantautors com Johnny Cash, Michael Poulsen (Volbeat) o Mike Ness (Social Distortion), entre d’altres. Gir, simbolitza el canvi, la volta que falta, l'empemta final, i així ho transmeten amb les seves lletres i cançons. 
Pots coneixer-los millor al seu bandcamp. http://girrock.bandcamp.com, des d'on podràs a més descarregar els seus treballs. Al youtube sota el nom de Gir Rock Roll podeu anar trobant els videos que aniran penjant, entrevistes, cançons, etc.

dissabte, 9 de febrer del 2013

Descarrega gratuïtament el nou treball de Gerard Sesé

Des del 5 de febrer està disponible gratuïtament a la seua web el nou disc de Gerard Sesé 'De peus al Cel'. L'art de la interpretació la ràdio i, sobretot, la música, són la seva gran passió. Estudià teatre a Cerdanyola del Vallès i música a la mateixa ciutat i als conservatoris de Terrassa i Sabadell. Després rep classes particulars de Piano pel músic cubà Fèlix Ramos on descobreix el món de l'harmonia i composició. El 2010, per sorpresa i sense previ avís, publica un nou àlbum només en format virtual 'Ajuda'm a canviar el món". El disc, disponible de franc al seu web, un any després de ser publicat va superar les 3.000 descàrregues. Cal destacar que, amb només 20 anys, Gerard Sesé va guanyar el premi Carles Sabater el qual reconeixia la cançó Sento com la segona millor cançó en català del 2006. Gerard Sesé també ha arribat a les semifinals del concurs Enganxa’t a la Música dels Països Catalans, va tocar l’estiu del 2005 a l’Acampada Jove com a semifinalista del concurs Sona 9.

divendres, 8 de febrer del 2013

Es publica "Demà serà una cançó", poemes musicats de Vicent Andrés Estellés

L’Acadèmia Valenciana de la Llengua presenta hui, al Teatre Micalet de València, el CD Demà serà una cançó, una antologia de poemes musicats de Vicent Andrés Estellés que ha editat la institució normativa amb motiu de la declaració del poeta de Burjassot com a Escriptor de l’Any 2012. 
L’edició del disc, coordinada per Josep Vicent Frechina, consta de vint cançons de reconeguts cantants i grups, com ara Ovidi Montllor, Araceli Banyuls, Carles Barranco, Remigi Palmero, Al Tall, Maria del Mar Bonet, Paco Muñoz, Celdoni Fonoll, Carraixet o Mirna, entre d’altres. Frechina assenyala que l’antologia r«ecull un bon mostrari de poemes musicats realitzats sobre gèneres populars. El CD és una col·lecció de cançons que recorre els darrers quaranta anys de la nostra història cultural i que evidencia la seua enorme i redoblada incidència cultural».
Frechina ha realitzat també un inventari de tots els poemes musicats de Vicent Andrés Estellés i un complet estudi de les musicacions realitzades —vora dos centenars— que veurà la llum dins del volum col·lectiu editat per l’AVL amb motiu de l’any Estellés.
La presentació del CD al Teatre Micalet reunirà, a partir de les 19.30 hores, cantants com ara Lluís el Sifoner, Joan Amèric, Naia, Miquel Gil, Ximo Caffarena, Néstor Mont i el grup Soul Atac, que desinteressadament participaran en este acte d’homenatge al poeta Vicent Andrés Estellés.

dijous, 7 de febrer del 2013

El Petit de Cal Eril ja té a punt el nou disc!

Tal com s’intueix en el vídeo del fantasma, El Petit de Cal Eril publicarà el 26 de febrer el seu nou disc, un doble vinil que respon al nom de “La figura del buit”. L’ha gravat al seu teatre de Guissona amb Mau Boada (Les Aus, Esperit!) exercint de productor. El disc, publicat per Bankrobber, es presentarà en viu amb una sèrie de 17 concerts (tants com cançons té el disc) que anunciarem ben aviat.

dimecres, 6 de febrer del 2013

Descarrega gratis el disc d'Assekes

“En poques paraules”. Aquest és el nom del primer EP d’Assekes. El grup riberenc que ja porta cinc anys en actiu coincidint a l’escenari amb grups com Obrint Pas, La Raiz, Sva-Ters, Orxata Sound System, Eina, Oprimits, Atzembla etc., publicà el 27 de novembre el seu primer treball, un disc amb un recull de les seues cançons més representatives on barregen diferents estils com el rock, el punk i l’ska, acompanyats de lletres combatives i festives. El disc ha estat enregistrat als estudis RPM d’Almàssera i compta amb la col·laboració de Vicent Torrent (Al Tall), qui els acompanya en la seua particular versió de “Tio Canya”.
El disc està disponible a la xarxa on es pot descarregar gratuitament i pròximament estarà disponible també l’edició física, gràcies al projecte de Verkami que van dur a terme aquest estiu.

dilluns, 4 de febrer del 2013

Ramir presenta el seu nou treball

La formació musical Ramir presentarà el seu nou treball el proper dijous 14 de febrer a les 21 hores a la sala Underground de Barcelona. En l’acte es presentarà en primícia el primer videoclip de l’artista de Flix establert a Barcelona, Ramir Guiu, del single “Passejant per Barcelona”.
Ramir acompanyat de la seva banda, interpretarà alguns singles propis i versions, com la recent gravació i que serà el segon single “El meu punt feble”. L’objectiu de Ramir és anar pas a pas, enregistrant singles i lliurant videoclips d’alta qualitat i valor artístic als mitjans audiovisuals i a les xarxes socials amb els que finalment, recopilar un treball sencer.
L’aforament és limitat. 

diumenge, 3 de febrer del 2013

Obrint Pas enceta gira en acústic per aquest 2013!

La formació valenciana, que també realitzarà algunes actuacions amb el format habitual i elèctric aquesta temporada, ha preparat un nou espectacle en acústic. Sis músics a l'escenari armats amb guitarres, llaüts, contrabaix, viola de roda, dolçaina, percussió i veus ens conviden a viatjar per la vessant més íntima de les seves cançons. Els valencians Obrint Pas ens presenten un potent i ampliat espectacle acústic, un format que amb els anys ha anat enriquint-se sense renunciar a la seva essència. La proximitat amb el públic i la nuesa dels temes fan d'aquest concert una experiència única que es podrà veure en uns pocs teatres del país seleccionats i que permetrà descobrir o redescobrir l'ànima d'unes cançons que ja són himnes de la música popular de casa nostra.
Durant el 2013 Obrint Pas girarà aquest espectacle, ambXavi Sarrià a la veu i guitarra, Miquel Gironès a la dolçaina, percussions i veu, Miquel Ramos a la veu i percussions,Robert Fernàndez a la guitarra i llaüt, Jaume Guerra al contrabaix i Abel Garcia a la viola de roda i el llaüt.

PROPERES DATES! 
Ontinyent (22 de març) 
Llíria (23 de març) 
Betxí (21 d'abril) 
Girona (4 de maig) ...

dissabte, 2 de febrer del 2013

Coneix... el pop-rock dels catalans Local7

Local7 és un nou grup de pop-rock català de músics de Vic i Ripoll que ara farà un any que es van endinsar en formar el grup, fent temes propis, seguint les arrels del pop-rock català clàssic però donant-l'hi un nou aire, més modern, amb tocs més potents i fusionant una mica els estils de cada component. "Actualment estem fent una sèrie de concerts tant en acústic com en grup arreu de Catalunya, per presentar els temes en directe, abans d'entrar a l'estudi de gravació d'aquí dos mesos. El projecte està tenint molt bona acollida, per els concerts que hem anat fent.

Local 7 ens presentem en 2 possibles formats:
Acústic: Jordi Soler (veu i guitarra) i Jordi Parés (guitarra).
"Amb equip de so propi per acústics"
Grup: Jordi Soler (veu i guitarra), Jordi Parés (guitarra), Eudald Molina (baix), Jordi Ballesteros (piano i saxo), Guillem Sadurní (bateria).

La pàgina del grup:

divendres, 1 de febrer del 2013

Xavier Dotras Trio continua la seva gira internacional amb un concert al prestigiós B-Flat de Berlín

Xavier Dotras Trio actuarà al prestigiós club B-Flat de Berlín en el marc del cicle Catalan Sounds, on presentarà el seu darrer treball discogràfic, Preludes. El concert tindrà lloc el proper diumenge 3 de febrer i se suma a la sèrie d’actuacions internacionals que la formació ha protagonitzat durant el darrer any. Preludes, quart disc del grup liderat pel pianista Xavier Dotras, ret homenatge a mestres de la música clàssica i el jazz com Bach, Chopin, Bill Evans, Enrico Pieranunzi, Michel Petrucciani, Henry Mancini i Ennio Morricone. La seva excel·lent acollida ha dut el trio a actuar en certàmens tan importants com el Roma Jazz Festival, el Jazz Na Starówce Festival de Varsòvia, i l’Europa Fest de Bucarest, una gira internacional que ara continua amb l’actuació al B-Flat de Berlín.
El B-Flat és un dels clubs de jazz més importants d’Alemanya. Pel seu escenari hi han passat figures com Joe Sample, Harry Connick Jr., Don Braden, Aki Takase, Alexander von Schlippenbach, Kurt Rosenwinkel, Judy Niemack, Mal Waldron, o Mikis Theodorakis. Xavier Dotras Trio hi actuarà dins del cicle Catalan Sounds, que compta amb el suport de l’Institut Ramon Llull i que també inclou les actuacions de Marc Ayza Group i Lluís Coloma.