dissabte, 12 d’abril del 2014

Barnasants tanca la seva 19 edició amb Xavier Baró després de reunir 15.000 espectadors

El festival de música d'autor Barnasants tancarà el seu 19 edició aquest dilluns amb el concert de Xavier Baró i de L'Art de la Troba, que posaran punt final a una mostra que ha reunit uns 15.000 espectadors des de gener fins a l'abril. Segons ha informat en roda de premsa aquest divendres el director del festival, Pere Camps, Baró presentarà juntament amb L'art de la Troba i l'arpista Josep Maria Ribelles el disc que va gravar l'any passat en directe per petició del festival, 'La ruta dels genets', que constitueix una antologia de la seva evolució artística. Baró ha explicat que la música que defensa el Barnasants viu un moment de desprestigi perquè es considera avorrida i se l'ha apartat de l'opinió pública, però la defensa a l'afirmar que "la cultura es representa millor en la cançó d'autor". Ha afegit que està preparant un nou treball de sis o set temes, musicat només amb la seva veu i la seva guitarra, que sortirà abans de l'estiu i que defineix com a "un àlbum conceptual que analitza la situació neofeudal en què es troba el país".
Camps ha afirmat que Barnasants és el punt de trobada intergeneracional entre músics, ja que s'han ofert més de 100 actuacions de petit format d'estils variats al llarg del festival per "cuidar la pluralitat", i així poder portar nous creadors als assistents. El director del festival ha assenyalat que les ajudes de les administracions s'han vist reduïdes un 30%, però tot i "les retallades de les franquícies de la troica" el festival s'ha tret endavant mitjançant la reducció de despeses en publicitat, entre d'altres mesures.
Camps ha avançat que l'any que ve es compleixen 20 anys de la mort del cantautor Ovidi Montlló, i que juntament amb el 20 aniversari del festival, aquest dedicarà homenatges a la seva figura, i que la seu d'Alcoi --ciutat natal del músic-- jugarà un paper important. Ha explicat també que a final de maig viatjarà a Cuba, on es va clausurar el festival el 2008, ja que vol crear un conveni per portar el Barnasants al país caribeny, el que permetria a dos artistes cubans i a dos catalans actuar en l'altre país durant les pròximes edicions del festival.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada