dissabte, 30 de gener del 2010

Badalona estrena avui la seva capitalitat de la cultura catalana amb un homenatge a la Nova Cançó

La ciutat de Badalona s'inaugurarà avui com a Capital de la Cultura Catalana 2010 amb un concert gratuït en homenatge als 50 anys de la Nova Cançó, a càrrec del músic Marc Parrot, al pavelló de La Plana i a partir de les 21 hores. A la tarda, des de les 19 hores i al teatre Zorrilla, es farà l'acte institucional d'inauguració, al qual assistiran l'alcalde de Badalona, Jordi Serra, el regidor de Cultura i Patrimoni Cultural, Mateu Chalmeta, i el president de l'organització de la Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela.

Aquest acte estarà presentat pels periodistes badalonins Lídia Heredia i Joan García Riera i constarà d'actuacions en directe d'artistes nascuts a la ciutat, com el cantant Albert Fibla, l'actriu Cristina Solà, que llegirà poemes d'autors de Badalona, i la ballarina Mónica Cano.

Badalona, el tercer més poblat de Catalunya, acollirà unes setanta de propostes al llarg de l'any, i per primera vegada han estat impulsades per la mateixa ciutadania i les associacions culturals mitjançant un procés participatiu. La capitalitat de la cultura catalana es dirigeix a tot el domini lingüístic català i té com a objectiu ampliar la difusió, l'ús i el prestigi social de la llengua i la cultura catalanes, incrementar la cohesió cultural dels territoris de llengua catalana i promocionar i projectar el municipi de torn.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada