dilluns, 4 de gener del 2010

El quartet barceloní Manel, presenta el seu primer treball a València


El quartet barceloní, Manel, un fenomen musical en català, actuarà el dia 9 de gener a València i serà la seva segona actuació a aquesta ciutat en aquesta gira. Més enllà de fronteres idiomàtiques, conjuntures sociopolítiques i disquisicions estètiques, Manel són, senzillament, el que els aficionats al pop estaven esperant. En menys de divuit mesos, el quartet barceloní no només ha aconseguit col·locar el seu debut en la totalitat de les llistes amb els millors discos de l'any que cada gener, acostuma a publicar la premsa especialitzada, sinó que s'ha convertit en la banda de substrat independent que més ha tocat en directe al llarg del 2009.
Àlbum de l'any per a la revista «Enderrock», tercer en les classificacions de «Rockdelux» i «El Periódico» i setè en la de «MondoSonoro», Els millors professors europeus (Discmedi, 2008) va sorprendre a finals del 2008 gràcies a un cançoner ben concebut i millor acabat. Amb una maduresa pràcticament impossible en un grup novell, Guillem Gisbert (ukelele i veu), Roger Padilla (guitarra i veu), Martí Maymó (baix i veu) i Arnau Vallvé (bateria i veu) parlen de dones estrangeres amb avis bigotuts, de mestres en el noble art de fer el nus a la corbata i de botigues de ceràmica on la vida canvia per sempre. I ho fan sense imposar límits a una paleta d'instruments que, en estudi, comprèn secció de vents i quartet de corda i, a un escenari enamoren combinant ukeleles i bases electròniques, clarinets i panderetes, banjos i melodies xiulades.
El concert del dia 9 al Palau de la Música de València serà l'última oportunitat de veure els Manel a aquesta zona, ja que finalitzen la seva primera gira amb dos plens al Palau de la Música de Barcelona els dies 15 i 18 de gener.
Font: ElPunt

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada