dimarts, 4 de maig del 2010

Rafa Xambó torna amb «Andanes» després de quatre anys de silenci

Rafa Xambó presenta "Andanes", el seu darrer disc, el proper 14 de maig al Centre de Cultura Contemporània Octubre de València. Aquest CD és el quart treball musical després de "7 acústics" (2002), "Dies oberts" (2003) i "Cançons de la memòria trista" (2006). Amb aquest darrer treball va rebre el Premi Ovidi 2007 al millor disc de cançó d'autor.
En "Andanes", el cantautor valencià ha tornat a confiar en un dels millors músics de la Comunitat Valenciana, Albert Ortega, els arranjaments i la mescla. Però, a més, Ortega fa una demostració de la seua capacitat musical en la interpretació de guitarra elèctrica i acústica, mandolina, teclat, cors, baix, percussió i programacions. Rafa Xambó també conta amb la col·laboració Miquel Gil fent les veus i els cors en un parell de cançons.
Manel Rodríguez-Castelló parla del disc i destaca que "el viatge de Rafa Xambó pot començar entre el fred dels dies curts de l'hivern de Glasgow, mentre sent davallar bocins de memòria per les aigües del Clyde, i acabar amb la tornada a casa a València, ciutat dels clarobscurs, país de derrotes i també d'esforçades esperances. De fet "A Glasgow", una cançó magnífica des de tots els punts de vista, i "Cap a casa" emmarquen aquest àlbum titulat "Andanes" (paraula que suggereix clarament la idea de viatge). De València a Escòcia, amb bitllet de tornada, de sud a nord, viatge en espiral d'una vida plena de poemes i cançons que la pauten i li donen ritme i sentit.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada