dissabte, 11 de setembre del 2010

Primera Mostra de Rock Mediterrani

De la col·laboració de La Casa Cantonera i No sé viure sense rock naix la I Mostra de Rock Mediterrani amb el desig d’assabentar a tothom de la riquesa musical que atresorem en la nostra terra  com a patrimoni cultural que ens pertany. Un homenatge a l'herència d'una música i unes cançons sense data de caducitat que han marcat el desenvolupament del rock valencià i el català de les últimes dècades. Amb l'exposició Denominació d’Origen del Rock Mediterrani fem un breu recorregut, on veurem  llocs, anècdotes i secrets d'aquestos moviments musicals. 
Hom que conegui als protagonistes et dirà que l’origen del Rock Mediterrani coincideix amb Brossa d’Ahir de Pep Laguarda & Tapineria, un disc mític que amb el pas del temps s’ha convertit en obra de culte no només en el País Valencià, si no també arreu del món. També són part fonamental d’aquest llegat les obres de Remigi Palmero amb Humitat Relativa i Bustamante amb Cambrers. Dos obres que consolidaven la qualitat de l’escena musica de finals dels setanta i principis dels vuitanta. Sense oblidar-se d'altres populars grups com Pantaix, Cuixa i Cotó en Pèl.

Però el Rock Mediterrani no és només el resultat de la genialitat dels protagonistes, hi ha que considerar altres factors, les circumstàncies com el moment de canvi en la societat d’aquella època en transició, el lloc on va prendre forma i uns precedents musicals que des de l’aparició de La Nova Cançó, amb Els Setze Jutges, Raimon i Ovidi, i passant pel Rock Progressiu o Simfònic i L’Ona Laietana de Pau Riba, Sisa, els germans Batiste i Oriol Tramvia influenciaren notablement aquelles obres. Tots i cadascun dels protagonistes foren essencials per al desenvolupament del Rock Mediterrani, no obstant és difícil condensar tants bons moments i artistes com hem tingut i tenim al País Valencià i Catalunya, com a mínim aquesta Mostra si que intentarà recuperar la memòria que hem perdut d’aquestos estils i moviments que cal recordar i homenatjar per ser part fonamental del llegat cultural i reflex de qui som com a poble.
Si de cas us pica la curiositat per a continuar la recerca de la música d’aquestos anys passats, aquesta exposició ja haurà assolit el seu principal objectiu.

Aquesta primera mostra obrirà les portes de La Casa Cantonera el dia 10 de setembre a les 21:30, amb l'exposició Denominació d'Origen del Rock Mediterrani i a les 22:00 Òscar Briz, amb la seva cançó d'autor premiada i reconeguda arreu del País Valencià i Catalunya, ens obrirà les portes del seu nou treball L'Estiu, per primera vegada en directe.
El dia 11 de setembre amb el mateix horari per a l'exposició seran Amanida Peiot, els màxims exponents del nou Rock Mediterrani, els encarregats d'acomiadar la mostra.

1 comentari:

  1. Gràcies per l'enllaç. Gran èxit de la primera mostra. Dos concerts memorables. La presentació del disc d'Òscar Briz increïble, i la festa que ens muntaren Amanida Peiot va ser d'allò més divertit.
    Gràcies de nou i l'any que ve ja sabeu que esteu convidats a vindre.

    ResponElimina