dissabte, 30 de juliol del 2011

Arthur Caravan recapta més de cinc mil euros per costejar el seu segon disc

“No tenim paraules per agrair el massiu recolzament a la particular marató del CrowdFunding”. El grup alcoià Arthur Caravan ha superat totes les expectatives en el seu projecte de recollir diners a través d’Internet per pagar el seu segon disc, que està previst que aparega després de l’estiu. La banda valenciana, que triomfà amb el seu primer treball d’estudi, ha rebut una acollida inesperada i en poc de temps han recaptat més de cinc mil euros, mil més dels previstos per costejar les despeses de la mescla, masterització i posterior edició de l’àlbum. “Alguna cosa tindreu quan us volen tant”, comentava ahir una seguidora al mur del facebook d’Arthur Caravan, una banda que aconseguí escenificar en el seu debut l’estat de maduresa que viu la música feta en valencià, completament plena ja de grups en totes les etiquetes musicals que es puguen cercar, des del hardcore al rap, passant pel pop, hip-hop o reggae. “Ha estat tota una sorpresa, perquè a més ha sigut a base de xicotetes aportacions, amb alguns premis grossos venuts, però sense que ningú ens compre cap concert, que al final ens hagués representat una despesa important. Sabíem que teníem gent que seguia la nostra feina, però que a més hagen confiat en nosaltres i hagen avançat els diners… És tota una alegria. Estem molt agraïts”, declarà ahir la banda.
A través del portal Verkami, els seguidors que han participat a la iniciativa (encara està obert el termini) podien elegir entre nou quantitats de diners diferents, emmarcades entre els 10 i els 400 euros. El grup promet recompensar els seus mecenes en funció de la quantitat aportada. Així, el que han contribuït amb deu euros rebran el nou disc a casa, els de vint el tindran signat pels membres del grup i els de trenta-cinc apareixeran als crèdits del llibret i podran enfundar-se una samarreta commemorativa.
“Hem venut algunes recompenses de 150 euros (cinc discos, samarretes, el nom al disc com a col·laboradors… i a més, un sopar amb Arthur Caravan). Era la segona recompensa més alta, així que els ho agrairem a les persones que ho han fet amb un sopar ben especial, al qual intentarem assistir tots els músics del grup”. Segons agregà el grup: “La data de publicació no està clara, perquè l’editarem nosaltres i depenem del taller de fabricació, a més de que estem en vies de resoldre el tema de la distribució. Però el que està clar és que el dia 8 d’octubre el presentarem al Teatre Principal d’Alcoi”. A més, aquest disc, com el primer, es publicarà amb llicència “copyleft” per permetre la seua còpia lliure a través de la xarxa amb l’objectiu d’arribar al màxim públic possible. El format material comptarà amb el disseny de Toni Blanes i Cristina Mañes.
Prometen sorpreses, amb una major presència de les guitarres i un so més contundent i menys acústic. Tanmateix, en cap moment es perdrà eixa marca Arthur Caravan que els féu triomfar gràcies a un lirisme, una elaboració melòdica i una intensitat musical que conquerí amb rapidesa un ampli públic. Coent-se està, aleshores, un disc de contrastos.
Article de Carles Senso

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada