dimecres, 13 de juliol de 2011

Surt al carrer "Estudiant la dolçaina. Mètode elemental 2"

Ja ha eixit a la venda el segon volum de la nova metodologia "Estudiant la dolçaina. Mètode elemental" dels autors Cristina Martí, Rafa Soriano i Xavier Richart. El podeu aconseguir demanant-lo en qualsevol tenda de música o llibreria i també en Rivera editores www.riveraeditores.es o en www.riveramusica.com

"Estudiant la dolçaina. Mètode elemental 2" s'endinsa una miqueta més en la pràctica i el coneixement de la dolçaina o xirimita. Després d’haver introduït la primera escala natural d'aquest instrument, en aquesta edició presentem les alteracions fàcils que són utilitzades en el repertori més habitual, el Do sostingut, el Re sostingut greu i el Mi bemoll greu. També treballarem l’articulació mitjançant la repetició de notes per tal d'adquirir una dicció clara de la melodia. Igualment al primer llibre, el nostre amic el Xiri ens proposarà al llarg del manual uns exercicis i unes cançons adaptades al nivell que ens serviran per a practicar aquests reptes nous d’una manera molt progressiva i, sobretot, divertida.
A banda d’aquests continguts que anomenem tècnics, la novetat més evident és la presentació del repertori propi de la dolçaina. Començarem per les tocates funcionals i treballarem formes tradicionals com la cercavila, les danses rituals i les danses o ball de plaça (el ball més comú de tots els valencians), així com d'altres formes ballables: el vals, la jota lenta i l’havanera. Però, no us preocupeu, perquè Xiri ens farà una breu explicació de tot per a situar-nos dins del ritual de la festa.
També s’hi inclou un CD amb els arranjaments dels exercicis i les tocates interpretades amb la dolçaina i, aquesta vegada, amb el seu company el tabalet, de manera que l’alumne es motivarà a estudiar i progressar amb el treball a casa, al mateix temps que es familiaritzarà amb els ritmes propis d'aquestes melodies tradicionals pròpies. En definitiva, teniu en les vostres mans una eina imprescindible per als conservatoris i totes les escoles de dolçaina i música tradicional a on s’ofereix l’ensenyament reglat i no reglat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada