dimecres, 27 de juliol del 2011

El Rototom comptarà amb música en valencià

El festival internacional de música reggae "Rototom Sunsplash" que se celebrarà des del pròxim 18 d'agost fins al 27 del mateix mes a Benicàssim contarà, per primera vegada, amb la participació de grups valencians que cantaran en llengua vernacla.
Aquesta novetat en el cartell del més que conegut festival ha estat possible gràcies a un conveni signat entre Escola Valenciana i l'organització de l'event. "El compromís del festival Rototom Sunsplahs amb la llengua i cultura autòctona del País Valencià és ferma", expliquen des de l'entitat valenciana. Els grups que actuaran al certamen són Aspencat, Benimaklet Klub Ska, La Raíz, Ki Sap i Supa Bassie. No obstant, la col·laboració no queda ahí. Tant la web com la publicitat de l'esmentat event estaran disponibles en la llengua d'Ausiàs March.
Les actuacions es celebraran dins d'un marc especial: "La Festa Colors". Aquesta és una iniciativa "antiracista" impulsada per diversos col·lectius socials valencians integrats en la plataforma de denúncia del racisme i la intolerància "Acció Popular Contra la Impunitat". La Festa Colors portava celebrant-se a la ciutat de València des del 2008 amb l'objectiu de defensar els drets humans i la lluita contra el racisme, la intolerància i la discriminació, i per enfortir el compromís amb la solidaritat. Així, aquest cita reinvidicativa canviarà de context però no de signficat.
Per altra banda, Escola Valenciana comptarà amb una parada a l'àrea "Non Profit" per difondre el seu treball per la normalització i la promoció del valencià. Membres d'Escola Valenciana realitzaran també una xerrada a l'àrea de debats del festival per explicar la seua tasca i la situació actual de la llengua al País Valencià.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada