dijous, 15 de setembre del 2011

Vic es converteix en la capital catalana de la música amb Els Pets, Le Petit Ramon o Anna Roig i l'Ombre de Ton Chien,

El XXIII Mercat de Música Viva de Vic (MMVV) converteix a partir d'aquest dimecres a la població barcelonina en la capital catalana de la música, amb un centenar de concerts, com els de Russian Red, Susana Baca, Pascal Comelade, Sidonie, el Benjamin Herman Quartet i Els Pets. El pop-rock també serà present amb propostes com les de Maika Makovski i Sidonie, que presentaran sengles discos al Mercat, Joan Colomo, Le Petit Ramon, Anna Roig i l'Ombre de Ton Chien, i tres dels màxims exponents de l'escena 'underground' efervescent: Bedroom, els Surfing Sirles i Bescuit. 
   La major atenció als programadors, artistes i professionals marcaran la present edició, que té com a objectiu ajustar-se a les necessitats de les indústries culturals del segle XXI.
   Una altra de les novetats del MMVV, que s'acabarà aquest diumenge, és el canvi de direcció artística, que a partir d'aquest any recaurà en Marc Lloret --també director del festival popArb i membre del grup Mishima--, que va ser nomenat el passat 1 d'abril i que comparteix la tasca de programació amb els assessors musicals Maria Lladó i Oriol Roca. La nova direcció ha decidit crear el MVLab, un nou concepte que servirà per emfatitzar el paper dels programadors, mitjançant la creació de nous espais de trobada, l'organització de reunions informals, conferències i taules rodones, amb l'objectiu de crear vincles amb els diferents agents culturals. Amb aquest objectiu, Lloret ha decidit seleccionar bandes que, per les seves apostes arriscades i alhora comercials, poden ser interessants per als programadors.
   Les propostes musicals arrencaran amb el concert de Colina Miralta Sambeat CMS Trio y Chicuelo, un concert creat 'expressament' per inaugurar la XXIII edició del MMVV, que reunirà jazz, flamenc, músiques llatines i ritmes d'al voltant del món.

   Aquest estil eclèctic es fa extensible a tot el certamen amb propostes transversals, com les del pianista Carles Santos, l'Orquestra Mecànica de la França Xica i Cap Sant Roc, que actuaran conjuntament, el soul afrocubà de Susana Baca i el directe de Nacho Mastreta que inclourà temes revisats del disc 'Vivan los músicos', que l'any passat va ser guardonat amb el premi al Millor Àlbum de Fusió en la XIV edició dels Premis de La Música.
   En el gènere jazz destaquen la presència del Benjamin Herman Quartet; Marc Ayza i les seves propostes en les quals es barregen 'groove', hazz, soul i hip-hop, i la trompetista Andrea Motis.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada