divendres, 21 d’octubre del 2011

Orxata Sound System estrena la nova sala Simbiosi d'Alzira

Amb tan sol 21 anys i molts quilòmetres a les seues esquenes per a assistir a concerts, l’alcirenca Neus Fontana ha decidit fer de la seua afició la seua professió i s'ha embarcat en una aventura empresarial que hui es farà efectiva amb l'obertura en la seua ciutat d'una sala de concerts en la qual pretén oferir una programació continuada de música en directe amb grups que no solen estar presents en els circuits de música comercial i, especialment, amb grups que canten en valencià.
«M'agradaria que fora un espai de normalització de la música en valencià», comenta aquesta jove emprenedora, que més enllà de la llicència de discoteca que ha hagut de tramitar, pretén que la que ha batejat com Sala Simbiosi tinga un clar component cultural ja que preveu organitzar activitats en les quals la literatura es combine amb la música, teatre, recitals de poesia o monòlegs, entre unes altres. De moment, la Sala Simbiosi obri hui en una nau situada en el polígon de Tisneres amb un concert en directe de Orxata Sound System, el grup valencià amb major èxit en l'actualitat.
Neus assegura que l'obertura d'una sala amb música en directe era un somni «que no volia que es quedara solament en això», pel que fa aproximadament un any va començar a madurar la idea i va realitzar un pla d'empresa per a sondejar si era viable com negoci. El suport familiar al costat d'algunes ajudes públiques de programes per a joves i emprenedors que ha pogut recaptar la van animar a donar el salt.
«La forma d'oci que al mi m'agrada no la trobava ací», explica esta jove estudiant de Comunicació Audiovisual, que assegura que feia «molts quilòmetres per a veure concerts» que ara pretén oferir a Alzira a través d'esta sala d'espectacles amb la qual pretén oferir una alternativa a l'oci musical convencional. Neus Fontana aspira a que la Sala Simbiosi, més enllà d'una aventura empresarial, «siga un projecte sòlid» ja que no hi ha una oferta similar en molts quilòmetres a la rodona i assenyala que este tipus de grups dels quals tot just es fan eco els mitjans de comunicació «no són desconeguts i tenen el seu públic».La promotora d'esta singular discoteca que té un aforament per a 300 persones assegura que la música en valencià ha de ser el motor de la sala, encara que defuig d'etiquetes ja que aspira a que, al marge de la música alternativa, l'oferta d'estils siga àmplia i que el públic comprove per si mateix què és el que ofereix la Sala Simbiosi.
«Servirà per a donar a conèixer a nous grups, a consolidar altres i permetrà que els grups més importants tinguen un espai per a trobar-se amb el seu públic», va comentar Neus Fontana, qui va subratllar que, a més, la sala contarà amb actuacions habituals de DJ i preveu organitzar dies relacionats amb estils de música diversos, del reggae al jazz passant pel pop, el soul o el rock. «Cal cercar un punt d'equilibri entre la música que a mi m'agrada i una mica més comercial», admet la jove emprenedora.
Si el concert inaugural correrà a càrrec hui d’Orxata Sound System, la sala contarà el dia 31 d'octubre amb la presència del grup valencians Rapsodes, que està de gira promocionant el seu últim disc «Ouiea», i Arrap, el grup revelació en els últims Premis Ovidi Montllor, mentre que per al 4 de novembre s'anuncia la presència de Atzembla, d’Alfara, i Assekes, este últim format per músics de Benifaió. El dissabte 29 d'octubre estaran a Alzira el DJ Jano i Julio, del grup L'Arrel.
P.F. (Levante-EMV)

1 comentari: