dilluns, 3 de juny del 2013

La Pegatina i Manel a la Porta Ferrada

La 51a edició del festival de la Porta Ferrada oferirà 21 propostes artístiques a la Costa Brava aquest estiu amb una programació centrada en la música i les arts escèniques. El festival acollirà l'únic concert a Catalunya de l’Orquestra Buenavista Social Club amb Omara Portuondo i Eliades Ochoa, Jorge Drexleri Al Jarreau. Vuit espais de Sant Feliu de Guíxols acolliran del 19 de juliol al 17 d’agost 21 propostes de música clàssica, jazz, pop, cançó d’autor, flamenc, teatre i dansa. En l'àmbit musical destaca la presentació del tercer disc del quartet barceloní Manel, el 5 d’agost a l’Espai Port. Al mateix espai, La Pegatina també presentarà l’11 d’agost el seu nou treball,Eureka! (Kasba Music).
El cantant de jazz Al Jarreau oferirà el 6 d’agost a Porta Ferrada el seu únic recital a Catalunya, i l'endemà, 7 d’agost, serà l'Orquestra Buena Vista Social Club. Ens redescobriran el llegat del son i la música tradicional de l’illa caribenya amb dos acompanyants de luxe: la gran Omara Portuondo i un dels millors soneros de tots els temps, Eliades Ochoa.
El 10 d’agost Porta Ferrada acollirà el cantautor Jorge Drexler, mentre que el Memorial Duke Ellington proposa una nit amb alguns dels millors solistes i vocalistes nord-americans a l’Espai Port el 15 d’agost. En l'àmbit del flamenc, Diego el Cigala, Niña Pastori i la dansa de la Companyia Antonio Gades també seran a Sant Feliu de Guíxols.
Música clàssica
Com a tast de la programació d’enguany, el 5 de juliol el Teatre Auditori Narcís Masferrer acollirà el concert de presentació del festival a la ciutat. Serà un recital previ a càrrec del reconegut pianista català resident a Copenhaguen Josep Ribera. L’últim concert que va oferir al nostre país va ser el 1954, i ara torna a la seva població natal amb obres de Beethoven, Mendelssohn, Liszt i Ravel.
Amb el cicle Música a la Ciutat, el festival proposa enguany descobrir o redescobrir de manera gratuïta espais emblemàtics de Sant Feliu. La música clàssica en directe sonarà a diversos emplaçaments convertits en auditoris, com l’Espai Carmen Thyssen, la plaça del Mercat o els patis de les cases Traschler i Nadal-Udaeta, amb les actuacions de Simfònic Wind Ensemble, el duet de música cubana Frontela & Carbó, Anna Sánchez, Cristina Pujol i David Morata, el col·lectiu Ensemble Athenea, el Quartet Casals o el virtuós del piano Alexei Volodin.

Teatre
Tres propostes teatrals completen la programació del festival. La comèdia T’estimo, ets perfecte, ja et canviaré, una obra dirigida per Elisenda Roca, es podrà veure a a l’Espai Port el 20 de juliol. El 28 de juliol arriba al Teatre Auditori Narcís Masferrer la comèdia existencial Non Solum, del reconegut actor Sergi López. Per últim, el 9 d’agost l’actriu Vicky Peña i el pianista Jordi Camell presenten al mateix teatre Al llarg del Kurt, un petit esbós d’un artista compromès amb l’art del seu temps, Kurt Weill.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada