dissabte, 22 de juny del 2013

Pau Alabajos regala el seu nou “Mural del País Valencià”

El cantautor torrentí Pau Alabajos s’ha guanyat, a força de treball i talent, un lloc privilegiat entre els músics valencians. Molt compromès amb els problemes socials i la llengua, ha estat premiat en nombroses ocasions al llarg de la seua trajectòria. Va rebre en 2006 el Premi Ovidi a la millor lletra perCançó Explícita i en 2008 al millor disc de cançó d’autor perTeoria del Caos. La revista Enderock va donar-li en 2008 els premis al millor disc i al millor artista de cançó d’autor. Després de Futur en Venda, el seu primer àlbum (2004), arribàTeoria del Caos (2008), on va dedicar una cançó (Línia 1),plenament emotiva i reivindicativa, a les víctimes de l’accident de metro de València ocorregut el 3 de juliol 2006 i a la falta de responsabilitats per part del govern valencià i de l’empresa. En 2011 presentava Una amable, una trista, una petita pàtria; un treball íntim i sublim que ho va llançar musicalment de forma definitiva, portant la seua obra a diferents països europeus i omplint grans i importants recintes com el Palau de la Música de València (2012) amb gran èxit.
Al febrer de 2013 va prendre les regnes de l’organització d’un gran concert baix el nom del moviment “Primavera Valenciana”, nascut en el si de les protestes estudiantils de l’Institut Lluís Vives de València, arran de la indignació provocada per l’abús policial contra els manifestants. Al costat d’Obrint Pas, Sènior i el Cor Brutal, la Gossa Sorda, Arthur Caravan, Cesk Freixas, Feliu Ventura, Meritxell Gené, Emma Get Wild, Aspencat, Mr. Perfumme, Tórtel i molts altres artistes valencians, va aconseguir omplir el Palau de Congressos de València. Els més de 40.000 euros recaptats es van destinar a fer front a uns 70 expedients sancionadors i 30 judicis pendents.
Mural del País Valencià
Ara mira de front, amb admiració i respecte, al gran poeta de Burjassot Vicent Andrés Estellés, en el 20 aniversari de la seua mort; una figura que sempre li ha acompanyat en la seua vida i les seues inspiracions. Dissabte que ve, 15 de juny de 2013, presentarà a l’Auditori Joan Plaça del Botànic de València (Beat Gaspar Bono s/n),“Mural del País Valencià”, un espectacle de caràcter intimista que pretén donar a conèixer alguns dels versos més destacats del poeta. Alabajos regala el treball estos dies al seu bandcamp, encara que per suposat (i això és el recomanable per fer possible altres treballs) també es pot adquirir fent una donació econòmica. 
Francesc Gamon al piano interpretant peces deMozart, Bach, Beethoven o Theodorakis,…silenci… i la veu de Pau recitant 15 poemes d’Estellés, com ‘Declaració de Principis’ o ‘Valencians que han traït el nostre poble’…

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada