dimecres, 30 d’abril del 2014

Coneix l'espectacle de l'Odissea

Hui 1 de maig a les 18h es presenta a la Fira del llibre de València el DVD i CD de l’espectacle Homer: L’Odissea, del grup Melodemodomies. Es tracta d’un treball fet a partir de la gravació de l’espectacle audiovisual homònim en què es barrejen distintes vessants artístiques com ara la literatura, la música i la pintura, i que ens transporta a mons insòlits i fantàstics en el viatge de retorn d’Ulisses la seva pàtria, Ítaca.
Melodemodomies és un nom de fusió, en el més estricte sentit musical. Seguint la tradició, la melodia de la lira acompanyà el rapsode Demòdoc quan, al cant VIII de l’Odissea, va recitar primer la història dels amors d’Ares i Afrodita i després la destrucció de Troia mentre “Ulisses es consumia, i el plor, des dels ulls, li mullava les galtes” (VIII, 521-522).
El grup Melodemodomies naix l’any 2009 quan Miquel Pérez Perelló (Dénia, 1975, compositor i guitarrista) i Tomàs Llopis (Beniargeig, 1054, rapsode) musiquen el Llibre de Dénia de Vicent Andrés Estellés i el presenten sota el nom “Cant a la terra”. Aquest projecte els porta a tocar en diferents pobles i ciutats i fins i tot als mateixos premis Vicent Andrés Estellés.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada