dijous, 1 de maig del 2014

Repúblika Ska s'ho deixa

Després de cinc anys als escenaris, els lleidatans Repúblika Ska han decidit tancar un cicle i dissoldre el grup. Des de Mésdemil els desitgem molta sort amb els nous projcetes!!
Ací vos deixem la carta de comiat que han fet per a tots vosaltres:
“Estimats Republikans i Republikanes,
Ara fa just cinc anys, Repúblika Ska pujàvem a l’escenari per primera vegada al Cafè del Teatre de Lleida, dins el festival Canto Sense Vergonya. Des de llavors, us ben assegurem que no ha passat ni un sol dia sense que els seus membres no hi haguem dedicat una part del nostre temps, ja sigui d’assaig, de telèfon, de concert i carretera o, simplement, de divagacions íntimes o discussions quotidianes entre nosaltres. La gran raó que ens ha dut a entretenir-nos d’aquesta manera no és cap altra que l’enorme satisfacció que sentíem al crear coses noves i intentar parlar a través de la música.
Tots nosaltres hem gaudit i seguim gaudint fent música, i amb aquest únic estendard hem tirat endavant un grup que mica en mica s’ha anat fent gran. Poc ens ho pensàvem, quan als 16 anys començàvem els primers assajos als Bucs de la Bordeta i al local de Rosselló, que allò que amb tota la il·lusió havíem anomenat Repúblika Ska viuria nits de concert tan espectaculars com la festa major de Lleida 2010 en que la glorieta dels Camps Elisis va vibrar amb Entre Llençols o com la plaça de l’Acampada Jove 2012 que es va posar a rebentar i a donar-ho tot, entre un fotimer més per tota Catalunya. Han sigut moltíssimes nits per no oblidar, i no tingueu por que mai ho farem! Tampoc ens podíem imaginar aleshores que al cap de cinc anys tindríem dos discs a la butxaca, dels quals ens sentim molt orgullosos. Veure la gent del públic cantar a ple pulmó les cançons que durant tant temps havíem estat treballant al local d’assaig i d’enregistrament és una experiència que no té preu. També ens omple d’il·lusió haver comptat amb un entorn d’amics extraordinari que va acudir de cap a la gran festa que va ser la presentació del primer disc o la gravació del nostre videoclip, així com un públic que, a banda de brincar fins al final a cada concert, ens vau donar un incalculable suport al Verkami que vam fer l’any passat. Gràcies a vosaltres la Repúblika s’ha anat fent gran i el Resistirem tota una realitat.
És així com Repúblika Ska, des de 2008, ha anat convertint-se en un gran projecte que, forçosament, ens ocupa cada cop més temps, fins al punt que ara el grup ens exigeix, ens autoexigim, molta més dedicació de la que cadascú de nosaltres realment podem oferir. Les nostres obligacions paral·leles ens allunyen de la música més del que voldríem, i les feines del dia a dia es fan lentes i costoses de compaginar. Per això, i no per manca de ganes i d’il·lusió, hem decidit aturar-nos: aturem la furgoneta i en baixem, però tenim present on l’hem aparcat i en guardem les claus ben guardades. Qui sap si el temps ens farà tornar a trobar o si projectes nous acabaran sorgint d’aquesta petita Repúblika… No ho sabem, però de moment ens quedem amb l’esperança d’haver deixat la nostra humil empremta en el panorama musical lleidatà i català i amb la il·lusió que la nostra música segueixi sonant en alguna festa, casa o cotxe, i que alguna de les nostres melodies sigui el taral·lareig que se us enganxi un dia qualsevol.
Acabem donant-vos les gràcies a tots. És impossible fer una llista de noms sense deixar-nos-en cap dels que durant tots aquests anys ens heu donat suport, consells, vots de confiança i amistat. Agraïm a tots els republikans que heu passat pel projecte que hi creguéssiu i hi dediquéssiu el vostre temps, tant als que vau engegar el motor i vau fer mig camí com als que heu pujat quan la furgo ja corria: tots sou molt importants a Repúblika Ska. Gràcies als amics i a la família que ens heu fet suport des del principi i al públic que ens heu animat durant tot aquest temps. Als productors i tècnics que ens heu fet créixer com a músics i a les associacions de joves, ajuntaments i festivals que heu confiat en nosaltres. Als músics d’altres formacions que hi heu col·laborat i als grups amb qui hem compartit escenari. A tots vosaltres, moltes gràcies per tot, de tot cor.
Salut i Repúblika!
Repúblika Ska”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada