diumenge, 26 d’octubre del 2014

El Sol surt per Castelló amb Égalité

Égalité ens cega per uns segons, com si es tractara del Sol eixint per damunt del Mediterrani un bon matí d’octubre. Sorprenen – i ho fan per a bé- amb la qualitat de so i estructures de les cançons que publiquen a Surt el Sol. Els borriolencs presenten el seu nou treball, un LP de dotze cançons que suposa el seu debut discogràfic. S’endisen en sonoritats properes a La Raíz, La Ruda Salska o Auxili tot jugant en un substrat musical que s’enmiralla amb la música jamaicana.
Unes líriques crítiques amb la realitat social que els envolta, disparen fletxes certeres i amb regust literari contra el desencant i el desànim, però deixant també lloc per a l’amor. Missatges d’esperança i optimisme que es barregen amb versos més intimistes. A més tot i que trobem tots els texts en valencià, hi ha també el tema “Vamos a tocar el cielo”, on s’atreveixen amb el castellà amb reeixit resultat.
Sam Ferrer (Auxili, EUKZ, Fuckop Family, Agraviats) és l’artífex de la gravació i producció del disc als WZ Estudis que regenta a Borriol. A l’àlbum participen amb diverses col·laboracions artistes de projectes amics que aporten un plus extra al disc. Es tracta de Dj Jano de La Raíz (“Égalité” i “Surt el Sol”), Josep Bordes de Pepet i Marieta (“Despertant”) i Esteve Tortosa d’Auxili (“No ens farà mal”). L’objectiu de la banda és clar: fer-se amb el seu propi lloc dins del panorama de la música en valencià. Un panorama sempre renyit pel que fa a la música festiva i reivindicativa, i al que li calen aires renovadors. Égalité estan disposats a formar part d’eixe recanvi, i amb la qualitat d’aquest disc no és cap bogeria imaginar-se’ls omplint un festival del circuit junt a les noves propostes d’Auxili i King Kong Boy entre d’altres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada