dijous, 29 d’octubre del 2009

Sitja publica nou treball


Al nou llibre-cd Musicabulari (Autoeditat, 2009), Sitja lliga fonaments antropològics i experiències d'anys de festes i bureis per fugir del folklorisme i plantejar un nou llenguatge per a la música tradicional.

Sitja naix l’any 2002 amb la intenció de dotar al Centre d’Estudis Tradicionals ACAF d’una eina de treball destinada a la investigació i desenvolupament les músiques considerades pròpies de la tradició valenciana. La intenció de la formació vila-realenca és experimentar i treballar la música tradicional des d’una vessant tècnica i social, un espai d’investigació antropològica on la música siga vista com un element més de la massa cultural que conforma als valencians. És per això que Sitja veu la música, en aquest cas la d’arrel tradicional valenciana, com un element propi de la nostra identitat, i sobre aquesta definició treballa.
Així, Sitja, ofereix música contemporània alimentada de sabers tradicionals, de les formes i famílies de la tradició musical valenciana, de procediments d’elaboració i cura propis de les formes heretades dels nostres avantpassats, alhora, inevitablement, una música oberta als nous simbolismes que són aprehesos per la present societat valenciana, inevitablement lligada als moviments més globals. . .

Pròxims concerts:

8 nov 2009 17:30 - Teatre Conservatori Manresa, Barcelona
20 feb 2010 20:00 - Auditori-Palau de Congresos de Castelló

MySpace

1 comentari: