divendres, 30 d’octubre del 2009

La música no és gratis


Les discogràfiques catalanes busquen noves fórmules per tirar endavant tot i la dramàtica situació, que atribueixen sobretot a la falta de regulació de la pirateria. Raquel Font Barcelona, Avui

Tothom ho té clar i sense matisos. La pirateria és la principal causa dels greus problemes que pateix actualment la indústria discogràfica, que des de l'any 2000 ha vist com es reduïen les vendes de discos a menys de la meitat. I en el cas de les companyies catalanes la situació encara és més greu perquè "el mercat és més petit", assegura Salvador Cufí, de Música Global.

"La situació és dramàtica", diu Dani Castellano, de Propaganda Pel Fet, que creu que "avui dia és més fàcil obtenir un disc de forma pirata que comprar-lo", ja sigui en una botiga o a la xarxa. De fet, hi ha una generació d'adolescents que han crescut baixant-se la música d'internet i amb "la sensació que tot és gratuït", assegura Joan Carles Doval, de Picap.

La primera repercussió d'aquesta delicada situació que passen les discogràfiques és una política de contenció econòmica que es tradueix en reduccions de plantilla -Discmedi ha passat de 21 treballadors a 8 en quatre anys, Picap de 25 a 10...- i en una retallada d'inversions, tant en les grans produccions -que tenen menys publicitat i promoció- com en el llançament de nous talents, "que són pèrdues assegurades perquè els mitjans de comunicació no ajuden a difondre'ls", assegura Doval, i "això comporta que els artistes s'han de pagar la producció del disc".

Segueix llegint en l'Avui

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada