dijous, 4 de març del 2010

La música en valencià ix de Gira

La Gira arriba als seus cinc anys de vida. El pròxim 17 de març s'alça el teló del Festival itinerant de música en valencià amb la presentació a la Sala el Loco de València, que contarà amb les actuacions d'Artur Caravan i DJ Pascu Selector. La Gira tindrà enguany 22 concerts en diverses comarques de la Comunitat Valenciana. L'organització ha programat actuacions a Burjassot, València, Benimaclet, Alfarrasí, Bonrepós i Mirambell, Barcelona, Elx, Gàtova, Benimaclet, Gandia, Mutxamel, l'Alfàs del Pi, Calp, Estivella, Morella, Alacant, Sueca, Parcent, Benlloch, Cocentaina i Mallorca. La novetat d'aquesta cinquena edició és un concert a la localitat guipuscoana de Tolosa gràcies a un programa d'intercanvi de grups.

Les previsions apunten a que la Gira de 2010 supere l'assistència de més de 25.000 espectadors.

Un altre alicient d'aquesta edició del certamen musical es la participació d'Obrint Pas, que actuarà a Burjassot el proper 17 de març, tornant així als escenaris després de un any i mig d'inactivitat.

La Gira també té el seu disc. L'entitat de joves Reviscola i Escola Valenciana amb la col·laboració de la Universitat de València, la Universitat Jaume I de Castelló i la Universitat d'Alacant han llançat el IV Disc de la música en valencià, un treball que amb 22 cançons resumeix el certamen de l'any passat i del que s'han editat 10.000 còpies que es repartiran gratuïtament en els concerts de La Gira, les Trobades i esdeveniments universitaris.
A. SAPENA - Levante-EMV

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada