dilluns, 8 de novembre del 2010

Rafa Estrada presenta "Maig", el seu tercer disc

Maig és el nou disc de Rafa Estrada. El cantant de Castelló de la Ribera afirma que el seu nou treball "és una selecció de noves cançons i d'antigues, temes fets en 1990 i ara. El nom del disc es deu a que totes les cançons estan compostes en primavera, en maig", i destaca que les composicions "parlen de la relació amb la natura, de reivindicacions socials i d'eixes coses que passen tots els dies, quotidianes. Són 10 cançons, en les quals estan incloses una adaptació d'un poema de Martí i Pol i una versió de L'estaca de Lluís Llach. Aquest últim, encara que el tema té molts anys, està més vigent que mai per tot el que està succeint". El disc, segons l'intèrpret, "té la primavera com a fil conductor encara que, com als anteriors treballs, és eclèptic perquè hi ha diferents estils".
Maig és el tercer CD de Rafa Estrada. "En 1997, Paco Muñoz em va escoltar i m'oferí enregistrar un disc. En 2002 es va publicar Amagats racons i en 2006 va eixir al mercat Entre amics."En els tres treballs es pot apreciar una línia prou clara. "Jo faig una música d'autor encara que en els tres discos també es pot trobar ritmes com pop, blues, jazz... Entre amics és més nostre, més intimista, amb la música mediterrània molt present. També li done molta importància a les lletres de les cançons, que tracten temàtiques molt diverses."
Rafa Estrada creu que és difícil guanyar-se la vida cantant en valencià. "És complicat, llevant Miquel Gil o Pep Gimeno Botifarra o altres que han tingut que anar-se'n fora del País, molts dels que cantem en valencià tenim que compatibilitzar aquesta activitat amb altra." El cantant de Castelló de la Ribera es queixa del poc recolzament de les institucions valencianes cap als intèrprets i grups que canten en la nostra llengua. "A nivell institucional, molt poc, diferent és el cas de les associacions culturals que sí ens recolcen."
A. Sapena - Levante-EMV

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada