diumenge, 15 de gener del 2012

VerdCel estrenarà en març el seu disc més personal

Verdcel té previst presentar el seu nou disc el pròxim 31 de març, dins de la secció oficial del festival BarnaSants, a l’Auditori de Barcelona. Els alcoians, a partir d’aleshores, esperen “poder confeccionar una bona gira de primeres presentacions arreu del territori”. El nom del disc encara no està decidit però sí que tenen ben clar els elements que conformaran el teló de fons del seu darrer treball: “Les emocions, aquell punt que va del final al principi de les coses, la vitalitat com a forma de lluita, una certa rellevància de la tardor, la idea de pluja hi és una constant (per presència o absència), els canvis i les inflexions en què vivim hui en dia, etcètera”, afirma Alfons Olmo, la veu del grup. I afegeix: “És possible que siga aquest el treball més personal de VerdCel”. És així com acudiran en breu a l'estudi de gravació, a la recerca d'un resultat més orgànic. 
Aquest nou treball deixarà a banda la base de l’obra de Raimon i contindrà un disc i un còmic. S'ha concebut “de manera en part diferenciada a com es venia fent” en els anteriors àlbums, explica Olmo. Han anat sorgint i treballant-se diferents cançons, conreades per Alfons Olmo durant un llarg període i s'han anat collint les més adients. I aquests temes i les diverses converses amb Daniel Olmo, han anat destil·lant un fil argumental pel propi còmic que, com les cançons, parlen des d'un punt de vista personal “d'allò que vivim els darrers temps i d'allò que ens mou”. Olmo assegura que en aquesta ocasió el grup no s’ha plantejat un concepte i han treballat al voltant del mateix, sinó que les cançons s'han anat treballant a aprtir d'una idea primigènia. Així mateix, és un disc que requerirà d'un gran esforç i dedicació ja que, a banda d’adjuntar un còmic, anirà acompanyat de diferents entregues audiovisuals com clips, vídeos de difusió o videoprojeccions dels directes.  
Amb el seu quart disc, VerdCel s’endinsarà més que mai en territoris pop-rock, alhora que reafirmarà la seua personalitat i no oblidarà una certa influència mediterrània. Compta amb la producció de Valen Nieto. A nivell plàstic s'ha apostat per una síntesi estètica que faça surar les entranyes de les emocions sentides; perquè a través d’imatges i colors d’estil pop, VerdCel s’acoste al públic per compartir uns sentiments que són comuns i universals. Aquests nou còmic i les projeccions es converteixen, així, en el millor suport per a la invitació que ens fa VerdCel: una invitació a estremir-nos sense complexos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada