dimecres, 22 de febrer del 2012

El Festival Hostes reuneix a Oliva Trencada, Arthur Caravan, Òscar Briz, Maderita, Ovidi Twins i Rick Treffers

La discogràfica LaCasaCalva ha configurat un calendari de luxe per celebrar el Festival Hostes, amb tres dies consecutius en tres espais diferents. Tres horaris distints per a tres sessions dobles. Tres, sí, tres, per a dues accepcions d'una mateixa paraula: persones allotjades en casa d'altri, perso...nes que hostatgen algú a casa seua. Açò, ni més ni menys, és Hostes de lacasacalba.org; una proposta acollidora per a la primavera; tres per a una unitat lèxica nova: "hostres".
El festival començarà el divendres 23 de març a partir de les 23 hores amb l'actuació d'Oliva trencada més Arthur Caravan en la sala Loco Club, en un concert que costarà deu euros. Espai i temps per al jovent de la casa. La banda mallorquina Oliva trencada presentarà, per primera vegada a València, el seu darrer àlbum, el llibre-disc "Perleta negra" (LaCasaCalba Ed., 2011). Es tracta, Perleta negra, d'un aplec de tonades folk-pop d'ambientació surrealista i sabor a sal, la de la Mediterrània. Tindran els illencs uns housemates en sintonia: els xicots d'Arthur Caravan, possiblement el millor grup rock del País Valencià, amb el permís concedit de Senior i el Cor Brutal. Els Arthur Caravan desplegaran el seu "Atles enharmònic", segon treball d'estudi després de l'exitós debut publicat per LaCasaCalba Ed. Atles enharmònic és una cartografia (i una cançografia) rockera, progressiva i experimental.

La segona cita serà al dia següent, el dissabte 24,  amb l'actuació d'Òscar Briz més Maderita a partir de les 22 hores en el Teatre Micalet. Nit totalment acústica amb la presència del pop d'autor. Òscar Briz, acompanyat per la guitarra acústica i la veu de Josep Pérez i les percussions de Víctor Traves, tornarà a xafar l'escenari del Teatre Micalet, on l'any passat recollí els guardons de Millor Disc de Pop ("L'estiu"; LaCasaCalba Ed., 2010) i Millor Cançó («Carolina dins d'un pou») dels Premis Ovidi Montllor. Molt possiblement serà l'última oportunitat de veure i escoltar a València un espectacle que ha dut arreu del territori de parla catalana. En casa compartida tindrem també Maderita, un edifici bastit pel saber fer d'un dels històrics del pop valencià, Julio Bustamante, i per l'empenta dels joves Ciudadano. Maderita és una agrupació folkie i el seu "Vivir para creer" (El Volcán, 2010), una de les sorpreses discogràfiques de la temporada.
Per últim, el festival es tancarà el diumenge 25,  en el que actuaran Ovidi Twins més Rick Treffers en l'Arquitécnica Ruzafa. Preus populars amb cinc euros per a adults i tres per a xiquets. Traiem la son de les orelles de majors i de menuts. Matinal per a tots els públics amb la parella que més partit ha tret al nostre bagul cabareter (visca Joan Monleón!), tot i omplint-lo amb vestits de la Nova Cançó (visca Ovidi Montllor!): Ovidi Twins (visca Ovidi Monleón!). A la sala d'Arquitécnica Ruzafa (aforament: 60 localitats), Ovidi Twins exposaran el seu artefacte musicoliterari "Montgòlia" (Mésdemil, Edicions del Bullent i Moixama, 2011). Després trobarà posada (en escena) Rick Treffers, holandés establit a València, líder de Mist i promotor de "Live in the living", concerts en directe al menjador de ta casa. Treffers porta entre mans el projecte "El turista optimista", visions positives sobre la vida en península.
La venda anticipada d'entrades per als concerts de Loco Club i Teatre Micalet es farà a través de clickentrada.com. Els bitllets per a Arquitécnica Ruzafa es trauran directament en taquilla. Informació complementària: info@lacasacalba.org.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada