dissabte, 25 de febrer del 2012

"Retrobem els orígens", primer disc de Komfusió

Komfusió és el resultat de la unió de de dos grups, companys i amics de la Marina Baixa: Gatxull i Inseminació, que s’embarquen en un nou projecte musical al qual denominen Komfusió, és a dir "Com si fóra fusió". La nova formació agafa en penyora alguns temes d'aquests grups, composicions pròpies, cançons d'altres bandes experimentades de la Marina Baixa, com Òwix i Sant Gatxo, i l'herència musical de cantautors com Lluís Llach, Raimon o Ovidi Monllor.
En poques paraules: Komfusió es defineix per recuperar velles cançons i adaptar-ne de noves cap a uns estils més actuals i dinàmics, per l'empremta de la terra que suposa la utilització de la dolçaina i el valencià com a llengua de cant i comunicació, i, finalment, per fonamentar-ho tot sobre una base sòlida i uns metalls potents.
Per a entendre aquest disc tenim que ser conscients panorama social, polític i econòmic que ens envolta, on la realitat valenciana reclama a crits un canvi, un replantejament, una evolució, però es necessari mirar enrere per poder mirar endavant, ens trobem a un moment en el qual tenim que retrobar els orígens, recuperar la identitat. Es per això que Komfusió ens porta anys enrere amb les cançons de Ovidi, Raimon o Llach, lletres que reflexen una època, valors i sentiments que encara hui estan al cor de molta gent. Komfusió, com si fóra fusió, una barreja de sentiments, de pobles, de generacions, de realitats, de lluites i també d’estils. I és que el disc ens transporta a Jamaica a ritmes de Reggae i de Ska clàssic, ens torna la terra amb el so de la dolçaina, ens fa sentir la màgia del jazz, la força del rock i el ritme de la música llatina.Retrobem els orígens es defineix com un disc amb força, 11 cançons plenes d’històries, de realitats, de missatges, de crits, un disc on prima l’harmonia, i a la vegada el ritme, un disc que provoca moviments i balls per a tots els gustos.
La presentació del disc serà el 24 de Març a la Núcia, on a partir de les 21h al parking del poliesportiu, els seus seguidors podran gaudir d’un directe potent, una presentació que comptarà també amb les actuacions dels grups: Owix, Malabarraka, San Gatxo i Rapsodes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada