dimecres, 14 de novembre del 2012

Empty Cage guanyen el concurs Sona 9 més disputat


Empty Cage és la proposta musical de Sergi Estella (veu i guitarra) i Gerard Tort (bateria i veu). La seva música beu del blues més cru i l'indie britànic. A imatge i semblança de grups com els nord-americans The Black Keys, en Sergi i en Gerard van decidir formar l'any passat una banda pròpia perquè les "lletres crues i sense pèls a la llengua" de les seves cançons poguessin veure la llum. Les seves cançons tenen i la sonoritat i les temàtiques pròpies del blues. 
El Premi Sona 9 suposa l'enregistrament i edició d'un disc amb la producció d'un productor professional, la portada de la revista Enderrock de l'agost de 2013, accés a la radiofórmula d’iCat.cat i una minigira de 5 concerts remunerats en festivals musicals com el BAM de Barcelona, la Fira de Música al Carrer de Vila-seca, l’Acústica de Figueres i el Mercat de Música Viva de Vic.
Empat inèdit
Es dona el cas que enguany hi ha hagut un emptat en la primera posició entre Empty Cage i els finalment guanyadors del Premi Joventut, Coriolà. Una situació que no s'havia donat en cap de les dotze edicions passades del Sona 9 i que ha fet que el jurat hagués de votar en una segona ronda per desfer l'empat. 
El Premi Joventut se l'ha endut Coriolà. El quartet de pop-folk de Premià de Mar s'endú un guardó que suposa l'enregistrament i edició d'un maxi CD de quatre cançons en un estudi professional, una minigira per Catalunya i una campanya de difusió als mitjans del concurs. El Premi Èxit ha estat per la banda barcelonina Patch, i està dotat amb 2.000 euros en material musical. 

   
Durant la final, que s'ha celebrat a la sala Apolo de Barcelona, han actuat The Mamzelles, guanyadores del premi Joventut 2011 i Nyandú, guanyadors del premi Sona 9 2011. L'acte ha estat conduït per Gina Tost i Jordi Sellas, presentadors del programa del 33 Generació Digital. 
El Concurs Sona 9, que enguany celebra la 12a edició, està organitzat per Televisió de Catalunya, el Grup Enderrock i iCat.cat, i compta amb el suport dels Departaments de Cultura i Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya, i d'Estrella Damm.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada