dimecres, 7 de novembre del 2012

Òscar Briz inaugura el Circuit de Música Valenciana en l'Auditori de Torrent

El cantautor valencià Òscar Briz inagurarà el pròxim divendres 9 de novembre en l’Auditori de Torrent, el Circuit de Música Valenciana que ha impulsat la Valencian Music Association (VAM!) en col·laboració amb l’Institut Valencià de la Música (Generalitat Valenciana). Òscar Briz actuarà acompanyat de Xavier Alaman (baix i veus) i Víctor Traves (percussions) per a presentar les cançons del seu disc “L’estiu” (LaCasaCalba, 2010), un treball que l’ha situat entre els músics valencians més destacats del panorama actual.
“L’Estiu” és el sisé treball en solitari de Briz, un disc lluminós i serè que respon a un vell desig de l’autor de retrobar-se amb els elements essencials de la seua música: la pròpia veu i la guitarra, allunyant-se dels accessoris i les eloqüències artificials. Es tracta d’un disc de maduresa que reflexa influències del rock-folk suau anglosaxò que van des d’autors clàssics com Neil Young o Nick Drake a d’altres més recents, com Bon Iver, del qual Briz es declara obert admirador.
Un total d’onze cançons composen este treball que transcorre lleuger, càlid i hipnòtic, evocador. “L’Estiu” va ser un dels discos més premiats el 2011. Millor disc valencià per la revista Mondo Sonoro, Premi Neo de la Cartelera Levante i diversos guardons als premis del Col·lectiu Ovidi Montllor, són alguns dels reconeixements que ha rebut aquest treball.

Un creador de dilatada trajectòria
Òscar Briz es va iniciar en la música a mitjans dels anys 80, amb els grups C.O.D.A. i Banderas de Mayo. A mitjans dels 90 es va traslladar a Austràlia, on va formar part dels grups de rock Flypower, The Beat Dealers i The Whitams, amb els quals va estar diversos anys de gira i va enregistrar un dic que va guanyar el premi de la indústria discogràfica australiana al millor àlbum independent. En els anys 2000, Òscar Briz va decidir tornar a València per a investigar altres llenguatges musicals i crear les seues pròpies cançons.
Primeres confirmacions del Circuit de Música Valenciana
Aquest concert suposa el començament d’un circuit que vol donar a conéixer el treball de músics valencians als auditoris i teatres de la Comunitat Valenciana. A més de l’actuació de Briz, ja estan confirmats els concerts de Mara Aranda en Benifaió el 14 de desembre, i el de Feliu Ventura a principis de 2013, i d’altres que s’estan tancant i que seran anunciats en les pròximes setmanes.

Entrades a la venda
Les entrades del concert d’Òscar Briz estan a la venda en www.entradas.com i en les taquilles de l’auditori de Torrent. El seu preu és de 10 i 15 euros. Al Facebook de l’Auditori de Torrent es poden trobar promocions que redueixen considerablement el preu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada