dissabte, 4 de maig de 2013

"Cançons d'ara", nou disc de Jordi Montañez

Cançons d’ara és el segon treball discogràfic d’en Jordi Montañez i suposa un canvi en quant a la concepció estètica dels temes. Ha comptat amb la feina d’en Pau Romero, que ha fet els arranjaments i la producció musical de tot el disc (així com també totes les guitarres i instruments de corda pinçada), i ha estat gravat amb en Dídac Fernández (bateries i percussions), en Climent Lanaspa (baix elèctric) i en JJ Caro (teclats).
Aquest nou llarga durada representa un punt d’inflexió pel que fa a l’estètica: més eclèctic i elèctric que el primer, dóna un pes important als arranjaments pensats per aquest format de banda pop/rock. Les lletres continuen la línia començada amb el primer disc, Dolça Victòria, atribuint molt de pes a la lírica i en com el context social i econòmic afecta les nostres relacions quotidianes. 
El títol del disc, Cançons d’ara, neix a partir de l’article que va escriure Lluís Serrahima al 1959 titulat “Ens calen cançons d’ara”, i que és considerat com un dels textos fundacionals de la Nova Cançó Catalana. Montañez vol reivindicar així la vigència de la paraula dels nostres referents de la Nova Cançó i adaptar-la a una estètica musical actual. I és que ens continuen calent cançons d’ara. Jordi Montañez ha presentat avui a VilaWeb un avançament del nou disc amb dues cançons, “Mare” i “Cançó necessària” A més a més, també podeu gaudir d'un videoclip promocional aquí.  El concert de presentació tindrà lloc el 31 de maig al Centre Artesà Tradicionàrius de Gràcia (Barcelona) a les 21:30h.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada