dilluns, 23 de desembre de 2013

Descarrega el nou disc d'Assabè

Assabè és un projecte musical que neix l'any 2009 amb la idea d'unir dues passions, la música gipsy i balcànica amb l'electrònica de vessant més ravera. Assabè beu i es nodreix d'aquesta sonoritat tan característica: els metalls percutius i virtuosos de les fanfàrries, els ritmes accelerats, la música festiva i trepidant però amb tocs melancòlics. Emir Kusturica, Goran Bregovic, la Fanfare Ciocarlia... són alguns dels referents imprecindibles d'aquest estil que ha donat la volta al món. Dos músics dalt l'escenari: un acordió diatònic, un saxo soprà amb pedalera, unes bases electròniques i unes lines melodiques senzilles a dues veus és el què utilitza Assabè per crear la seva sonoritat tant personal i alhora universal.
Les lletres sempre en català i sovint de temàtica costumista creen unes imatges d'un realisme màgic que ratlla el surrealisme, on les vivències més quotidianes es barregen amb fets extranys o delirants. Les lletres també tenen una clara influència de la cultura popular catalana, els elements tradicionals i la cançó de corranda.  A l'abril del 2010 surt “la maqueta” que s'enregistra de forma casolana i autoeditada amb la idea de plasmar exactament el directe del grup. Sense retocs ni condiments. Al natural. Amb ella queden finalistes de 3er Concurs Sons de la Mediterrània i guanyen l'Emmaketa'm2010 del Clot-Camp de l'Arpa i amb les hores d'estudi del premi graven la segona maqueta "3poemes" (maig 2011 - Estudis MarleeRecords). 
Després de quatre anys i més de cent concerts Assabè presenta el seu primer disc “els guardians del pou” (novembre 2013) on agafa les seves cançons i les passa pel morter amb un nou ingredient: la fanfàrria. Així Assabè passa de ser un all tendre a madurar, i mescla la seva essència amb l'oli de fanfàrria extret de bons músics amb denominació d'origen. El resultat final és un allioli producte de la terra, genuí, que qui el prova li pica la boca i no pot parar de botar! A la gira de presentació del disc "els guardians del pou" els acompanya l'esbojarrada Fanfarria On Band, quatre músics (saxo alt, saxo tnor, trompeta i trombó) encesos i il.luminats que faran bullir l'escudella i remenar l'olla de tothom qui en tasti el seu suc.
Pots descarregar-te el disc a aquest enllaç

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada