divendres, 13 de desembre del 2013

Josep Lluís Notari presenta hui ‘D’Espadà i altres versos’

Qui? Josep Lluís Notari (veu i guitarra), Hèctor Tirado (guitarres i arranjaments), Luis Beltrán (percussions) i Julián González (acordió). Col·laboració del cantant Pau Alabajos en ‘Itinerants’.
Què? ‘D’Espadà i altres versos’: ‘Iugoslàvia’, ‘Arròs i tartana’, ‘Itinerants’, ‘Somnis de Lineker’, ‘He sentit parlar d’una revolució’, ‘Adverbis de lloc’ i ‘Les coses estan canviant’.
On? Estudis Metrònom (Castelló), amb Hèctor Tirado.
Quan? Anys 2012 i 2013.

Manuel Bosch / Josep Lluís Notari és un cantautor de la Vilavella que defensa la música en valencià com a mitjà per transmetre la seua visió de la cultura i l’estat social actual, a més de fer memòria de la terra on ha nascut i on viu el dia a dia, d’ahí el títol‘D’Espadà i altres versos’, el seu primer CD amb set composicions del propi Josep Lluís. “El nom del disc és un homenatge a l’última estribació de Javalambre, que mor a la Plana i que dóna espai al meu poble, la Vilavella’. Des d’eixe punt geogràfic, apunta a diferents indrets de la realitat, sempre amb un to relaxat d’una guitarra acústica i uns arrenjaments suaus damunt del qual caminen les seues paraules. “Les cançons i les melodies són molt diferents entre sí, però tenen en comú que volen representar una societat malalta de memòria i manca d’il·lusió, sense referents; un País Valencià vist des de la perspectiva d’un mariner –reflectit directament al tema ‘Arròs i tartana’- que no comprèn com els valencians esclafen la seua cultura”.
També apareixen mirades més enllà d’aquesta terra. Exemple: ‘Iugoslàvia’, que obri el CD, i que “és la meua visió de l’última vergonya de la ‘nova Europa’, com fou la guerra de Iugoslàvia”. I tampoc falten les ullades a la seua pròpia vida… “alguns són retalls autobiogràfics i d’altres surrealistes. És la mirada d’un cantautor de Castelló amb un passat molt marcat per la fesonomia d’un poble anclat en el passat amb allò positiu i negatiu que s’entranya en els versos”. Hi haurà també almenys un videoclip del disc. La cançó escollida és ‘Itinerants’, que en aquestos dies s’està enregistrant a l’Espai País Valencià de Barcelona. “Hem escollit aquest espai modernista per la seua màgia, llum i sorpresas”. La presentació del CD ‘D’Espadà i altres versos’ de Josep Lluís Notari tindrà lloc aquest divendres -13 de desembre- a la llibreria Babel de Castelló (19:00). Al dia següent, dissabte 14, cantarà aquestos temes al pub Veneno Stereo, a les 20:00 (5 euros, amb CD).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada