divendres, 2 de setembre del 2011

Demà, la Gossa Sorda, Malnom i Pilila Drums a Vila-real

Torna el Rock per la Llengua i ho fa per la porta gran. Així ho ha anunciat el regidor de Normalització Lingüística, Pasqual Batalla, qui ha explicat que serà el grup valencià La Gossa Sorda l'encarregat de l'actuació programada per al primer dissabte de festes a la plaça del Llaurador.
Per la seua banda, el regidor de Joventut, Xavi Ochando, ha anunciat que, abans del concert de La Gossa Sorda, i a partir de les 19.00 h, està prevista l'actuació de quatre grups locals. A aquest respecte, Ochando ha explicat que sempre ha estat molt sensible a les demandes i reivindicacions de les formacions locals i que per aquest motiu ha decidit programar per al primer dissabte de festes el Vila-real Sona. Un festival que, segons ha assenyalat el regidor, brinda l'oportunitat als grups locals d'actuar en un dia assenyalat, com és el primer dissabte de festes, en un lloc important com és la plaça del Llaurador i tenint al costat el Casal del Vi amb una "afluència de públic assegurat". En el festival de Vila-real Sona actuaran: Pilila Drums, Black Shuk, Impass i Malnom i segons ha explicat el regidor de l'àrea, amb aquest concert pretenem dignificar el treball que realitzen els grups de música de la nostra ciutat i donar-los "la importància que realment es mereixen".
Sobre l'estil dels 4 grups locals el regidor ha assenyalat que es tracta d'uns estils molt heterogenis i que s'expressen tant en valencià, castellà com en anglés. Per la seua banda, el regidor de Normalització Lingüística, Pasqual Batalla, ha volgut recordar que el Rock per la Llengua va nàixer per a fomentar i reivindicar la nostra llengua. Batalla ha fet un poc d'història sobre la trajectòria del Rock per la Llengua durant les festes patronals de Vila-real i ha assenyalat que, des que va començar l'any 1996, han passat molts grups de reconegut prestigi com ara Samaruc, Lax'n'Busto, Sangraït, Els Pets o Sopa de Cabra . No obstant això, el regidor de Normalització Lingüística ha explicat que, en els últims anys, el Rock per la Llengua es va apartar progressivament de la programació de festes i, al final, va perdre "tota la seua força". Per això s'ha mostrat satisfet de recuperar aquesta Regidoria i que el renàixer del Rock per la Llengua siga amb un grup valencià que ha realitzat treballs importantíssims. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada