divendres, 16 de setembre del 2011

Naix Valencia Music Association per promocionar l'escena fora del país

La producció de música en valencià creix cada any, com demostren les estadístiques del Col·lectiu Ovidi Montllor (COM), i a la seva al voltant ha començat a florir una petita i jove indústria cultural, obstinada a ser una mica més que un projecte voluntarista i efímer. L'última estratègia per competir millor fora de les fronteres valencianes ha estat unir-se en una plataforma comuna, que ja té nom -molt internacional-, Valencia Music Association, i que serà presentada hui oficialment en el Mercat de Música Viva de Vic.
La Casa Calba, Pro21, Metrònom, Mésdemil i Suport Produccions són les cinc promotores (algunes d'elles, amb segell discogràfic també) que s'han unit en aquest nou consorci, la fi principal del qual és la promoció i difusió fora del territori del domini lingüístic català.
El projecte té també des de la seva pròpia creació una faceta reivindicativa, ja que ve a cobrir la falta de suport institucional a els qui canten en valencià. Així, una de les línies d'actuació de la plataforma és buscar vies de diàleg per aconseguir que les institucions autonòmiques coneguin la realitat d'aquest sector social i cultural.
La nòmina d'artistes representats per aquestes cinc promotores inclou noms populars com Pep Gimeno Botifarra, Miquel Gil, Pau Alabajos, Òscar Briz, Mara Aranda, Sènior i el Cor Brutal, Malnom, Verdcel, Arròs Caldós, Orxata Sound System, La Gossa Sorda o Arianna Savall, entre uns altres. Per Alabajos, secretari al seu torn del COM, que reuneix a grups i cantants en valencià, la unió industrial és una "bona oportunitat" per guanyar presència mediàtica i en l'exterior. En la seva opinió, la plataforma servirà per obrir mercats en fires sectorials, en les quals no anar sol i presentar un catàleg ampli d'artistes és "important". Alabajos incideix en el bon moment de la música en valencià, malgrat la dificultat de "vendre" fora a aquests grups, i subratlla com, "una vegada més, la iniciativa privada i cívica exerceix de conselleria alternativa", ja que la real "no fa el que deuria".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada