dissabte, 19 de desembre del 2009

Joan Manuel Serrat guanya el primer Premio Nacional de las Músicas Actuales


El cantautor Joan Manuel Serrat ha estat guardonat hui amb el primer Premio Nacional de las Músicas Actuales, que convoca el Ministeri de Cultura i que està dotat amb 30.000 euros. Este guardó, que tindrà caràcter anual, reconeix les accions significatives a l'àmbit de les músiques actuals realitzades per persones físiques o per col·lectius susceptibles de ser considerats com a creadors.

El jurat ha destacat "el seu inqüestionable talent i trajectòria i la seua influència a l'imaginari popular, que ha transcendit generacions". També per "la seua permanent presència als escenaris, amb 'Serrat 100x100' i altres projectes significatius", a més de per "posar música al servici dels grans poetes".

Serrat va nàixer a Barcelona el 1943. Cantautor, compositor i poeta, és una de les figures més destacades de la cançó moderna tant en llengua espanyola com catalana.


Entre els seus treballs destaquen títols com 'Cançons tradicionals', 'La paloma', 'Per al meu amic'  i cançons com 'Mediterráneo', 'Penélope', 'Lucía', Bienaventurados' o 'Palabras de amor', entre moltes altres. Pioner del que es va denominar 'Nova Cançó catalana', el 1968 va ser elegit per representar Espanya a Eurovisió amb la cançó 'La, la, la', feta per Manuel de la Calva i Ramón Arcusa (del Dúo Dinámico). Serrat volia cantar-la en català i va ser finalment Massiel qui la va interpretar en castellà i qui va guanyar el festival de la cançó.

Ja fa molt que el Serrat cantà aquesta cançó...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada