diumenge, 13 de desembre de 2009

La cantant belga Barbara Van Hoestenberghe publica un CD amb un original i transgressor cançoner infantil catalàLa iniciativa és un projecte de la segona edició de les Beques Agita de Figueres


'PIM POM' és un recull de cançons infantils en català. Però no hi trobaràs l’obligat 'Cargol treu banya' ni el 'Sol solet' ni hi ha al darrere cap mena d’ànim forense. Es tracta, ben al contrari, de cançons menys conegudes recollides per Barbara Van Hoestenberghe, una belga que, sense aplicar-hi una ciència exacta, les ha decantades amb un toc estranger per fer-ne noves versions.

'A recollir', 'Pim Pom', 'Formiguetes', 'Quan jo n'era de petita' 'Les nenes maques' 'Les petites formiguetes' 'El cant dels ocells' o 'Jo de la gallina' són alguns dels dotze temes inclosos en el CD, cançons que la Bàrbara ha trobat aquí o allà. Moltes d'elles en l'obra de Joan Amades i d'altres als arxius municipals, les biblioteques o al Centre de Promoció de la Cultura Tradicional Popular Catalana. Aquest treball de recerca s'ha completat amb les investigacions sobre el terreny: la Bàrbara ha voltat per pobles i ciutats per parlar amb persones de totes les edats que li han regalat les seves cançons d'infantesa. Aquest és el cas, per exemple, de la veïna de l'Escala, Maria Teresa Pellicer, de 81 anys, o del veí de Cassà de la Selva, Lluís Carbó, de 88 anys, que han col·laborat en el disc i canten 'El Pardal' i 'El cant dels ocells', respectivament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada