divendres, 26 de febrer del 2010

Breus Indicats...

L’abril de 1992 es va celebrar la primera edició del Tirant de Rock. Acció Cultural del País Valencià apostava així per constituir una plataforma per tal de difondre el treball dels músics que empraven la nostra llengua. Ara, ACPV planteja per al proper 26 de febrer una iniciativa que es reclama hereva d’aquella: el Tirant de Cançó.
Divendres 26 de febrer serà la data de celebració d’aquest Tirant de Cançó que es desenvoluparà a nou ciutats valencianes amb un total d’onze concerts.

Aquest és el llistat de localitats i concerts que tindran lloc al Tirant de Cançó.

Vinarós: Els amics de les Arts, Onda: Feliu Ventura, L’Eliana : Miquel Gil, València: El Petit de cal Eril, Xàtiva: Batà + Hugo Mas, Alcoi: Quimi Portet, Gandia: Òscar Briz, Alacant: Clara Andrés, Elx: Senior i el cor brutal + Arthur Caravan.

----------------------------------------------------------------
Escola Valenciana està organitzant un sensacional concert per al proper 17 de març a Burjassot, coincidint amb la festa fallera, per tal de donar el tret d’eixida a la Gira 2010. En eixe concert actuaran Obrint Pas, 121dB i un tercer grup escollit pel públic.
Per a triar el tercer element del cartell, Escola Valenciana ha organitzat un concurs al que s’ha inscrit més d’una vintena de grups. Aquell que més suports siga capaç de recaptar via Facebook serà l’afortunat de participar en una nit màgica de música en valencià.

Podeu mostrar el vostre suport al grup, o grups, preferit i participar així d’esta atrevida aposta per tancar el cartell de falles.

----------------------------------------------------------------

El proper divendres 5 de març la sala Mirror de València acollirà un concert a càrrec de La Troba Kung-Fu i Sva-ters. L’actuació servirà per a presentar disc en el cas dels primers i nous temes en el cas dels segons.
El concert tindrà lloc a partir de les 21.30 hores. Les entrades es poden adquirir de manera anticipada per 10€ a Ca Revolta i Ticketmaster i també a guixeta, abans del concert, per 13€.

Podeu conèixer més sobre La Troba Kung-Fu al seu web i dels valencians Sva-ters, amb un tercer disc en preparació, al seu web.

----------------------------------------------------------------

Batà afronta una setmana carregada d’actuacions que els portarà a l’Alcúdia, a Xàtiva i a Alcoi. Totes elles seran en format acústic i d’entrada lliure.

Dimecres 24 de febrer actuaran al Teatre la Clau de l’Alcúdia a partir de les 22′00h.
Divendres 26 de febrer ho faran al Pub Cap i Cua de Xàtiva a les 23′00h.
Diumenge 28 de febrer tancaran la setmana actuant al Pub Escenari d’Alcoi a les 20′00h.

----------------------------------------------------------------

Aquest dissabte passat Pau Alabajos, cantautor de Torrent, va estar a l’Olleria oferint un concert en directe amb quartet de corda. El concert s’emmmarcava dins del cicle de cançó d’autor que organitza l’Ajuntament de l’Olleria. Us oferim un xicotet vídeo que vaig poder enregistrar.










----------------------------------------------------------------

Sergi Contrí reprèn la seua activitat musical. El cantautor de la Marina oferirà dos concerts la darrera setmana de febrer a Callosa i a Carlet.
El dia 27 de febrer actuarà a Carlet (la Ribera Alta ) i el dia 28 ho farà aCallosa d´en Sarrià ( la Marina Baixa).

El cantautor de Dénia ha trencat en poquet temps els tòpics de “l’home i la guitarra” que habitualment se li atorguen als artistes que composen les seues cançons. No és un autor que es llance a denunciar explícitament allò que li preocupa, més bé li agrada jugar amb les paraules, les frases i els seus significats per arribar a l’estat de reivindicació més poètic, però a la vegada planer i senzill. Així, “Comptant Sargantanes” no és un disc de cançó d’autor a l’ús.

----------------------------------------------------------------

“Assaig Error“, el darrer disc dels valencians 121dB es mereixia un videoclip i per fi és una realitat. “La mètrica perfecta” ha estat el tema triat per representar el grup gràcies al treball de Pol Fuentes, realitzador del clip, qui des de el primer dia va apostar per aquesta cançó.
El clip va estar filmat a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània de València al desembre de 2009.



Font: Pica'm (on col·laborem els dos responsables d'aquesta web)

1 comentari:

  1. Hola, hi ha una errada als concerts de Sergi Contrí. Carlet és a la Ribara Alta, mentre que Callosa d´en Sarrià és a la Marina Baixa.

    Salutacions i moltes gràcies per tota l'informació!

    ResponElimina