dimarts, 29 de març del 2011

Ja està al carrer "Ouiea", el nou disc de Rapsodes

Amb més de 200 concerts en poc més de tres anys a dalt dels escenaris, els Rapsodes retornen a l’escena amb el seu segon disc “OUIEA”. I molts vos preguntareu, que vol dir aquest rocambolesc nom? OUIEA és un crit d’eufòria incontinguda, una dosi intravenosa d’optimisme i bones sensacions, l’energia necessària per deixar de banda els lligams maldestres de la quotidianitat i sumar-se a un desenfrenament inevitable.
OUIEA és com la vida, i tal com diuen al disc, tot a la vida és rap. Un rap sense censures ni embuts, on la recança de l’adolescencia s’escreix amb el desafiament i la vitalitat d’una joventut que encara perdura, un rap on es pot fer poesia de l’extroversió, on les passions més sòrdides ens arriben amb la naturalitat de qui conta una anècdota. OUIEA és quan el hip hop deixa d’ésser simple expressió per esdevenir filosofia.
Amb la familiaritat que els caracteritza, els Rapsodes han creat un disc sincer, proper i original, al llarg de 14 cançons que ens empenten a veure la vida des d’un prisma diferent i armar-nos de vitalitat. Una vegada més, les fronteres musicals s’esmicolen, cap estil harmònic escapa de les remescles dels Rapsodes. Rock, reggae, dance i fins i tot música clàssica s’incorporen a l’inconfundible elenc vocal d’Andreu, Kpoll i Mireia, portant el seu “electro hip hop orgànic” a un terreny més madur i elaborat. Però no vos asusteu, els Rapsodes es presenten més punyets i bandarres que mai, amb una bona fornada de lletres i rimes que naveguen entre l’ingeni i la provocació, tot mantenint el valencià com a principal llengua d’expressió, encara que també s’atreveixen amb l’anglés i el castellà en un parell de temes. Amb el temps aquesta avanguardista formació del Camp de Túria ha anat bastint una bona xarxa d’amistats a dalt i baix dels escenaris, i això queda reflexat al nou treball: grups de la talla de Desechos, Orxata Sound System, In*Digna, El Papado, Freddy Beatbox, Aspencat, Lilit i Dionís o Make Some Are Us els acompanyen en aquest disc creat, enregistrat i mesclat als estudis Mésdemil.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada