dimecres, 2 de març de 2011

Sopa de Cabra torna per a un únic concert el 9 de setembre al Palau Sant Jordi

La banda gironina Sopa de Cabra torna als escenaris, si bé per a un únic concert el dia 9 de setembre al Palau Sant Jordi de Barcelona. 10 anys després de la seva dissolució 25 després del seu naixement, un dels estendards de l'efervescència del rock català dels noranta accepta el repte de tocar en solitari al Sant Jordi. Els components del grup diuen que la seva tornada és només el somni d'una nit d'estiu, tot i que no descarten categòricament anar més enllà. Divendres que ve a les nou del matí es posaran a la venda les entrades per al concert del 9 de setembre.Els rumors sobre un possible retorn de la banda s'havien disparat els últims dies, sobretot per un web creat recentment sota el nom de bonanitmalparits.cat. La pàgina està inactiva i només s'hi troba un enllaç al grup de Facebook "Volem tornar a veure els Sopa de Cabra en directe!", que té més de 6.500 seguidors. Una campanya de cartelleria també feia pensar que els components de Sopa de Cabra pensaven a retrobar-se. L'única incògnita era saber si seria un retorn efímer o durador.

10 anys i 25 anys
Fa 10 anys dels tres concerts de comiat que Sopa de Cabra va fer a la Sala Razzmatzz, el novembre del 2001. Però també en fa 25 de la formació del grup, l'any 1986. Un grup de companys d'institut de Girona es van ajuntar per fer rock-and-roll: eren el guitarrista Joan "Ninyín" Cardona, desaparegut l'any 2002; el també guitarrista Josep Thió, el baixista Francesc "Cuco" Lisícic, el bateria Pepe Bosch i el compositor i cantant Gerard Quintana.
"L'Empordà" va ser una de les cançons incloses a l'àlbum de debut dels Sopa de Cabra, editat l'any 89, i posteriorment s'acabaria convertint en un himne per a tota una generació de joves que va créixer cantant les cançons d'un grup que va inspirar el seu nom, recordem-ho, en el títol del disc "Goats Head Soup", dels Rolling Stones.
Un dels moments àlgids de la carrera del grup va ser l'any 91, ara fa 20 anys, a l'històric concert del Palau Sant Jordi, on van compartir cartell amb Els Pets, Sau i Sangtraït davant de més de 22.000 persones. Al cap de dos anys, el 93, publicaven "Mundo infierno", un disc íntegrament en castellà, que els va fer entrar en un moment difícil perquè van ser acusats de traïdors a Catalunya i a la vegada no van ser acceptats a la resta d'Espanya. La revifada no arribaria fins a l'any 98 amb el disc "Nou", un moment àlgid que tindria continuïtat amb el seu desè i últim àlbum d'estudi, "Plouifasol", publicat la primavera del 2001. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada