dilluns, 28 de març del 2011

Botifarra rep el premi Enderrock al millor directe

El cantaor Pep Gimeno Botifarra va rebre el dilluns el premi Enderrock 2011 al millor directe per votació popular en la gala que es va celebrar a la Sala Arteria de Barcelona. L'artista de Xàtiva va rebre un 27,5% dels vots emesso. En l'edició de 2010, Botifarra va obtindre el premi al millor disc de folk pel disc Te'n cantaré més de mil.
Els també valencians VerdCel, Oscar Briz, Miquel Gil, Andreu Valor o La Gossa Sorda tot i obtindre bons percentatges en les votacions no van obtindre cap guardó en aquesta edició de 2010.
El premi de la crítica va ser per a Mishima i el seu àlbum Ordre i aventura com millor disc pop-rock en català de 2010. El guanyador del millor disc d'autor va ser per al treball Al marge d'un camí del cantant Sanjosex. El millor disc de música folk i noves músiques va ser per al grupKaulakau i pel seu àlbum In Fabula. El millor disc de jazz per a la crítica va ser Tangram de Manel Camp. Els Pets van guanyar el guardó al millor arista; Estúpida Erikah va ser triat artista revelació mentres que el millor disc català en altres llengües va ser nomenat Standstill i la seua Avance Bonaparte.
En els guardons del públic, Enderrock 2011 va batre el número de participants en les votacions populars, arribant als 15.000 vots. Els Pets van obtindre el premi al millor disc. El públic es va decantar per Flor de primavera de La Troba Kung-Fú com millor cançó de pop-rock. El guardó al millor cantautor i millor disc d'autor van ser per a Sanjosex i el seu àlbum Al marge d'un camí. El trofeu a la millor cançó va ser per a L'últim adéu de Miquel Abras. En folk les votacions populars van determinar com millor artista al grup La Carrau.
Pep Gimeno Botifarra va ser triat com millor directe. Els triomfadors en la secció Jazz van ser Biel Ballester com millor artista de 2010 Transplanet Species de Miguel Fernández com millor disc. El duo format per Carme Canyella i Jordi Mates va rebre el guardó a la millor nova proposta de jazz; i Dave Holland & Pepe Fesol amb el seu treballe Hands com millor disc internacional.
L'Enderrock va reconèixer com millor artista revelació al grup La Iaia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada