divendres, 29 de juny de 2012

Feliu Ventura, Carles Dénia i Senior i el Cor Brutal, els més guardonats del Premis Ovidi


La seu de la Societat Coral El Micalet va acollir anit la celebració de la gala de lliurament dels VII Premis Ovidi, un esdeveniment organitzat pel Col·lectiu de Músics i Cantants en Valencià. La nombrosa afluència de públic confirma l’èxit d'aquests Premis. 

Dels triomfadors de la nit, cal destacar els artistes que van aconseguir dos guardons: Carles Dénia (arranjaments i àlbum de folk), Feliu Ventura (lletra i àlbum de cançó) i Senior i el Cor Brutal (disseny de carpeta i cançó). Els dos grups alcoians guanyadors de les categories pop i rock, VerdCel i Arthur Caravan, confirmen el bon estat de la música en la ciutat d’Ovidi, als qual cal afegir Hugo Mas (millor vídeoclip). Aspencat, després d’haver tingut nominacions en edicions anteriors, s’endú enguany el premi d’electrònica i hip-hop. Skapats ha rebut el premi a la millor maqueta i participarà en la Gira d’Escola Valenciana 

Sens dubte, el moment àlgid es va produir al final de l’acte amb el lliurament del “Premi a la trajectòria artística” al grup Al Tall, veritable emblema de la música en valencià des de fa més de tres dècades. Després d’escoltar els missatges de felicitació enviats per diversos col·laboradors il·lustres de la banda, uns emocionats Vicent Torrent i Manuel Miralles (els dos creadors d’Al Tall encara actius al grup) pujaven a l’escenari per agrair el reconeixement dels seus col·legues, flanquejats per alguns dels molts músics que hi han passat, entre els quals també un altre dels fundadors, el carismàtic Miquel Gil. 

També s’hi va fer entrega de dos altres premis honorífics. Pel suport a la música en valencià es va distingir el diari digital Vilaweb i el premi fou recollit per Bel Zaballa, responsable a Vilaweb de l’àrea de música, i el director del mitjà, Vicent Partal. D’altra banda, el cantant d’Alzira Joan Amèric rebé el premi Barnasants de mans del director del festival, Pere Camps. Un festival centrat en la cançó d’autor i que s’ha caracteritzat per una atenció esmerada a les propostes dels artistes valencians. El fet d’incloure aquest moment a l’acte dels VII Premis Ovidi ha estat una manera de reconéixer el treball de suport d’aquest festival. 

A diferència d’anys anteriors, aquesta vegada no hi va haver un presentador encarregat de conduir i animar la gala, tot i que es va poder fruir de l’humor de Xavi Castillo a través del vídeo enregistrat expressament per als Premis Ovidi. Les introduccions es realitzaven a través d’un audiovisual i els premis eren lliurats pels diferents membres del jurat, integrat per professionals del periodisme i del disseny i, en algun cas, per personalitats relacionades amb entitats tan assenyalades com la Federació Escola Valenciana o l’Acadèmia Valenciana de la Llengua que ha col·laborat amb un ajut en aquesta edició. 

El discurs del president del COM i les declaracions dels diversos artistes i membres del jurat, van coincidir a subratllar la quantitat i qualitat de la collita d’enguany. Als premis Ovidi opten tots els treballs discogràfics en valencià publicats en el període d’un any. En aquesta convocatòria n’han estat seixanta-vuit, una quantitat que confirma la bona salut de la música en valencià.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada