diumenge, 23 de setembre del 2012

Plouen plega després de 10 anys per ´falta de motivació´

"Ens ha faltat motivació per encarar un quart disc i ens fa molta pena deixar-ho perquè som amics i ens ho hem passat molt bé a l'escenari, però ens manca energia per engegar un nou projecte". El manresà Albert Palomar, l'ànima dels Plouen, abans Plouen Catximbes, explicava així la decisió del grup bagenc de plegar veles i posar punt i final a deu anys de carrera musical. Després de mesos d'inactivitat, els components de Plouen passen pàgina per dedicar-se als seus respectius projectes musicals. El juny passat es complia una dècada del primer concert de la banda: "a la sala Razzmatazz de Barcelona, en una semifinal del Sona9". 
La banda va publicar el seu primer disc, titulat com ells, Plouen Catximbes, el 2006; van continuar amb Telescopi, el 2008, i van acabar amb Ancoratge, el 2010 i ja sense Catximbes en el nom. Cada disc amb un so "molt diferent". El grup, diu Palomar, "sempre havia buscat canviar a cada nova proposta: del reggae del primer, al rock del segon, al pop del tercer". Ancoratge, amb canvi de nom inclós, volia ser el tret de sortida per situar el grup en el panorama musical català.
Però, ara, continua Palomar, "arribava el moment de posar-se a pensar en composicions noves per a un quart disc... i la veritat és que no sabien massa per on tirar", explica sense embuts. La banda, que actualment estava integrada per Òscar Castellà, Jordi Portabella, Jordi Sánchez, Xevi Matamala i el mateix Palomar, es va donar mig any de coll. Però la realitat s'ha acabat imposant i, "sense cap mal rotllo i encara que ens sàpiga greu", la formació ha decidit penjar les guitarres. Segons Palomar, "un disc suposa un any de feina i si no estàs al 200 per cent no cal que t'hi posis". La banda desapareix però, explica el músic manresà, "tots continuem amb els nostres projectes paral·lels, tal i com hem fet sempre". Palomar va debutar en solitari l'abril passat amb el disc No estem sols, finançat a través del micromecenatge, i Jordi Portabella i Jordi Sánchez estrenen projecte, Puput, acompanyats de Marc Torregrossa, Lluis Coll, Juanjo Muñoz i Jordi Planas (fotografies). La presentació oficial de la banda es farà el dia 29 de setembre a la sala Stroika, dins la programació de Raons de pes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada