dimarts, 27 de maig del 2014

El Micalet acull hui els Premis Ovidi 2014

El Colectiu Ovidi Montllor de Música en valencià ha fet pública la llista de finalistes als Premis Ovidi 2014, a excepció del premi a millor disseny i millor videoclip. En aquesta edició, la festa de la música en valencià serà possible gràcies al suport de la Societat Coral El Micalet, L’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), la Fundació SGAE i l’empresa Pollos Planes. Enguany se’n celebra la novena edició que tindrà lloc, com ja és tradició, a la Societat Coral El Micalet, el dia 27 de maig a les 22:30h. La gala serà conduïda per l’actor i presentador Eugeni Alemany (Caiga quien caiga, Trau la llengua, Un país de llibre). El Premi al suport a la música en valencià se li atorga per unanimitat als digitals especialitzats que impulsen i es fan ressò habitual de la música en la nostra llengua: Música en valencià, Indiecat, Sons de Xaloc i Tres Déu.
La quantitat de treballs presentats ha sigut la més gran de la història dels premis, amb 94 discos en total. “La música en valencià, després d’un període duríssim d’oblit i menyspreu durant els anys 80 i 90, gaudeix d’una vitalitat extraordinària; una època de renaixement que només s’emboirà per la manca de suport de les institucions públiques valencianes” (Rafa Xambó, portaveu del COM).
El jurat el composen Xavier Aliaga (El Temps), periodista i escriptor; Vicent Xavier Contrí (Saó), periodista i crític musical; Eduard Guillot (La Cartelera, Levante-EMV), periodista i crític musical; Juanma Játiva (El País), periodista i crític musical; Quim Vilarnau (Enderrock), periodista i crític musical; Carla González, periodista i investigadora; Josep Vicent Frechina (secretari del jurat), crític musical i escriptor.
El Premi Ovidi a l’aportació artística a la música en valencià ha recaigut per unanimitat en el grup Tres Fan Ball, s’ha dedicat durant més de 20 anys a fer música per a tot tipus de balls tradicionals.

Ací teniu, per últim, els huit finalistes en les categories gràfiques:

Millor disseny d'àlbum
  • Andreu Valls/ Establiment: Wegener (Hugo Mas i Arthur Caravan)
  • Daniel Olmo Boronat (Grafema): Argilaga (VerdCel)
  • orxata: 3.0/ 3.1
  • Plom! Gràfic/ Toni Losas: Good Laboratory Practices (Sitja)
Millor videoclip musical
  • Andreu Vicent, Patrícia Pereda i Nacho Viedma: Vénen i se'n van (Agraviats)
  • Josep Pitarch (causa.org): Somnis de lluna (Obrint Pas i Shamán)
  • Martí Guillem Ciscar: Parotet (Ovidi Twins i la Primitiva del Dub)
  • Pau Berga (Graphic Records): Filibusters (Mai Mai)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada