dimarts, 20 de maig del 2014

Trenta grups conformen la festa del Feslloch 2014

L’Ajuntament de Benlloch, Escola Valenciana, Reviscola i l’Associació Cultural Pitxurrull han fet públic hui el cartell definitiu del Feslloch 2014. Durant els dies 10, 11 i 12 de juliol passaran per l’Escenari Gran i per l’Auditori del festival 30 grups i cantants de música en valencià. A més de les confirmacions musicals, el festival comptarà amb una programació d’activitats culturals que van des de la presentació de l’última novel·la de Xavi Sarrià, “Totes les cançons parlen de tu”, fins al documental d’Albert Montón “Botifarra – Cantar les arrels”, que mostra la història de Pep Gimeno, tot un fenomen de la música i la cançó popular i tradicional al País Valencià. Així mateix es presentaran el còmic “FallaZ” i la sèrie “Cabanyal Z”.
El tret de sortida del festival el marcarà el dijous 10 de juliol la xaranga l’Atrilet, que acompanyarà els assistents en un correbars pels carrers de Benlloch.
Ana Edo, regidora de Cultura de l’Ajuntament de Benlloch ha destacat que “el nostre objectiu és que els feslloquers i les feslloqueres se senten com a casa, com sempre. Per això la zona d’acampada continuarà sent gratuïta per als assistents, així com la piscina. A més, oferirem torrada les nits de divendres i de dissabte, així com paella a migdia el dissabte.
“Al cartell d'enguany hem inclós una bona mostra de les propostes musicals del moment, però és impossible encabir-les totes perquè, sortosament, hi ha una gran diversitat de música feta en la nostra llengua. Un bon exemple del que diem és que, de les 30 actuacions previstes, 18 corresponen a bandes o intèrprets que actuaran per primera vegada al festival”, ha explicat Voro Golfe, responsable dels projectes musicals d’Escola Valenciana.
L’Organització ha fet enguany un esforç per ampliar l’oferta musical de grups de les comarques del nord, atés que el festival se celebra a Benlloch, localitat de la Plana Alta, i es pretén que el Feslloch siga un estímul perquè siguen cada vegada més els grups de les comarques del nord del País que s’animen a cantar en valencià. 
En breu a la pàgina web del Feslloch (www.feslloch.com) apareixeran els horaris d’actuació de cada grup. Ací teniu els grups i cantants que actuen cada dia:

Dijous 10 de juliol
Txarango 
Arriben al festival per primera vegada amb el seu nou disc “Som riu”.

Senior i El Cor Brutal 
Un grup consolidat que presentarà al festival el seu quart treball, “El poder del voler”. 

Oques Grasses 
Per primera vegada al Feslloch amb un nou disc titulat “Digue-n'hi com vulguis”.

Candela Roots
Nova formació, resorgida de la banda Arròs caldós, que presenta el seu primer EP.

Kaoba
De les comarques centrals, el grup duu uns anys movent-se per festivals amb molt bona acollida. Té dues maquetes i aterra per primera vegada al Feslloch.

Indezents 
El Feslloch ha apostat per aquest grup de Torreblanca per potenciar la música feta a les comarques del nord. 


Divendres 11 de juliol
La Gossa sorda
És el retorn d’aquest referent de la música en valencià, que farà un dels seus primers concerts de gran format amb disc nou.

Goulamas’k
El grup occità acompleix enguany 15 anys de trajectòria i pujarà a l’Escenari Gran per presentar el seu nou treball Ràbia et Poësia.

Bajoqueta rock
Aquesta banda valenciana es presenta per primera vegada al festival amb el disc “25 anys fent l’haca”. 

Pau Alabajos
El cantautor de Torrent ha presentat un treball sobre el poeta Estellés i participarà al Feslloch amb la seua banda al complet.

Atupa
Els joves d’Atupa han consolidat el seu so raper en el panorama musical valencià. Estan preparant un nou EP que presentaran al Feslloch, on actuen per primera vegada en solitari.

Agraviats
Amb quatre discos, el grup de la Plana s’acomiada dels escenaris i farà al Feslloch un dels seus últims concerts.

Mugroman
Arriben al festival amb la gira “L’última lluna”, l’acomiadament d’aquesta banda de l’Alacantí, amb 12 anys d’experiència i cinc discos a les seues esquenes.

Borja Penalba i Francesc Anyó
Per primera vegada al Feslloch, Penalba i Anyó presenten el treball conjunt, “Estellés, de mà en mà”.

Clara Andrés
Serà la primera vegada que la cantautora de la Safor torna a l’escena musical amb un nou disc, el seu tercer treball discogràfic. 

Prozak soup
Nou projecte de Joan Palomares, que presentarà el seu primer treball, “Imbècil”.

La Caixa de gel
El primer grup de música en valencià de la ciutat d’Alacant xafa per primera vegada el Feslloch amb el treball “Somnia”.

Skandinat
Aquesta banda de les comarques de Castelló, que es va crear l’any 2010, ens visita per primera vegada amb un grapat de cançons fruït de la seua primera maqueta. 

Dissabte 12 de juliol
Orxata
El col·lectiu musical nascut a València, de cultura lliure i compartida, ens visita un any més per a fer vibrar l’Escenari Gran del festival. 

Els Catarres
Xafen per primera vegada el Feslloch amb el premiat disc “Postals”.

Tom Bombadil
L’emblemàtic grup de música de les comarques de Castelló torna al Feslloch per oferir el seu potent directe a un públic molt fidel.

Feliu Ventura
Amb el seu recent Vers l’infinit, un àlbum que recull els seus 20 anys de trajectòria i Referents, un recopilatori de temes que han influït en la seua vida, el destacat cantautor farà un concert en l’Escenari Gran del festival.

Òscar Briz
Per primera vegada al Feslloch, el cantant de la Ribera ens visita amb el seu últim treball “Youth” i una selecció de temes destacats de la seua discografia. 

Smoking soul’s
Una banda que ha tingut una excel·lent acollida amb la publicació del seu primer treball, “L’espenta”, visita el Feslloch per primer cop. 

Auxili 
Amb el disc “Dolç atac”, es consolida la banda de la Vall d’Albaida, amb personalitat pròpia i un directe molt potent.

Frida
Per primera vegada al Feslloch, el rap d’aquest grup es podrà escoltar en directe amb el seu segon disc “Neologismes”.

Besugo
Aquesta banda veterana de l'Horta Nord, que porta quasi 20 anys als escenaris es presenta per primera vegada al Feslloch amb el disc “Noves tradicions”, editat enguany. 

Malagana
El grup de Borriol presenta nou treball al Feslloch, “Acció Positiva”.

Dani Miquel 
Serà l’amfitrió del nou espai del festival, el “Fes lloc als menuts”. És un dels referents de la música feta per als xiquets i xiquetes i ha editat tres llibre-disc, “Musiqueries” (1 i 2) i “Per nadal un pas de pardal”.

DJ Biano
Ànima mater d’Orxata, Biano tancarà el cartell de dissabte amb l’objectiu que se’ls faça de dia als feslloquers i les feslloqueres.

Els abonaments
Els abonaments anticipats es poden adquirir a 28 euros fins el 8 de juliol. Es poden adquirir per Internet a la botiga on-line d’Escola Valenciana sense cap despesa de gestió: www.escolavalenciana.org/feslloch2014
L’organització anunciarà a finals de maig els punts de venda físics on es podran comprar els abonaments anticipats.
Les entrades per dies
Les entrades soltes de cada dia es poden adquirir només en taquilla. Els preus són:
· Dijous 10 de juliol: 10 €
· Divendres 11 de juliol: 16€
· Dissabte 12 de juliol: 16 €
Tota la informació del Feslloch 2014 a www.feslloch.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada