diumenge, 3 de març del 2013

La Gira 2013 arranca amb la presentació del Concert de Falles i del 7é Disc de la Música en Valencià

La VIII edició del festiva itinerant de música en valencià d’Escola Valenciana arranca amb el Concert de Falles, que se celebrarà el diumenge 17 de març a l’Auditori de la Casa de la Cultura de Burjassot. Orxata Sound Systema, Txarango i Atupa garantiran el foc musical i en valencià de les Falles. Dijous 28 de febrer s'ha presentat La Gira d'Escola Valenciana 2013 al Musical de Benimaclet. Ha estat en el marc del Cicle de Música en Valencià que organitza el Musical i per això comptem amb les actuacions dels cantautors Pau Alabajos i Josu Bergara. La Gira és el projecte de música en valencià que impulsa Escola Valenciana, adreçat al jovent per a promoure la música feta en la nostra llengua en una programació de concerts que s'estenen durant tota la primavera i finalitzen al juliol en el Feslloch, el festival de tres dies que se celebra cada any a la localitat de Benlloch. A l'acte de presentació han assistit alguns components d'Orxata Sound System i d'Atupa. Txarango, el grup que completa el cartell del Concert de Falles, ha enviat una salutació en un vídeo per animar el públic a assistir al concert.
La Gira s'inaugura des de fa algunes edicions amb el Concert de Falles i continua recorrent el país a diferents poblacions on se celebren les Trobades d'Escoles en Valencià. En aquestos moments s'estan tancant les dates i els cartells dels grups que actuaran al llarg de les nostres comarques. El que sí que estan ja fixades són les dates del Feslloch, que se celebrarà l'11,12 i 13 de juliol i comptarà amb l'actuació de més de 30 grups als dos escenaris que s'habiliten per al festival, que en l'ultima edició va reunir més de 8.000 persones.
Segons Voro Golfe, responsable de La Gira d'Escola Valenciana, "el nostre propòsit és facilitar escenaris a la multitud de grups valencians, tant els consolidats com els que comencen, de diferents estils musicals, per mostrar la gran diversitat de propostes i acostar la nostra música a un públic cada cop més interessat per la música que es fa al nostre País i en la nostra llengua. És evident que ens cal un públic més àmpli, cal que els nostres grups puguen tocar més sovint i que això dignifique el seu treball. parafressant Joan fuster, el nostre serà un país de músics o no serà".
El Concert de Falles 2013 - 17 de març
El concert començarà a les 21 hores, amb l'actuació d'Atupa, un jove grup provinent de Montcada, de l'Horta Nord (València) que naix de l'amistat i de l'amor dels seus components envers el rap. Els xics d'Atupa acaben de traure al carrer el seu primer disc, QuadribaRap, i a Burjassot tindran l'ocasió de demostar la contundència i coherència de la seua música i del seu missatge rebel i compromés.
Tot seguit serà l'hora de Txarango, una jove formació catalana que l'any passat, amb el seu treball Benvinguts Al Llarg Viatge, va realitzar desenes de concerts i va rebre el Premi Enderrock de la crítica al grup revelació del 2012.La guinda del pastís, la posarà la música punyent, inclassificable i multidisciplinar d'Orxata Sound System, una de les formacions valencianes més sui generis que ha parit el món musical en els darrers anys. Orxata aprofiatarà l'ocasió per presentar el seu nou disc 3.0, que va llançar al mercat el passat mes de desembre.
El concert està organitzat per Escola Valenciana i Reviscola i compta amb la col•laboració de l'ajuntament de Burjassot, Institut Municipal de Cultura i Joventut de Burjassot i la Universitat de València.La major part dels concerts de La Gira d'Escola Valenciana són gratuïts i l'organització ajusta els preus el màxim possible per a les actuacions que no poden ser de franc. És per això que l'entrada anticipada del Concert de Falles és de 9 euros i es pot adquirir a la botiga on-line d'Escola Valenciana; a València en el Centre Social Terra, el Racó de la Corbella i Ca Revolta, i a Burjassot en Ca Bassot.
Disc de la Música en Valencià- volum 7
El nou compilatori que acaba d'editar Escola Valenciana en col•laboració amb totes les universitats públiques valencianes i el COM, recull temes de 22 grups de música en valencià que van editar disc durant 2012. Molts d'ells van actuar també en la Gira d'Escola Valenciana de la passada edició."Aquest disc és eclèctic i pretén donar una visió àmplia de les produccions musicals que s'han fet durant 2012, està concebut com un reconeixement al treball dels músics,és un disc que regalem i esperem també que siga un compilatori atractiu per a les emissores de ràdio i els espais que ho vulguen de les xarxes socials, perquè el nostre objectiu és donar a conéixer la bona música feta en la nostra llengua, donar mostres d'una vitalitat sovint bandejada per les administracions públiques i pel sector privat, també.", ha explicat el coordinador de La Gira d'Escola Valenciana.
Alguns grups que han cedit un dels seus temes per al compilatori han assistit a l'acte de presentació del disc com són Tardor, Agraviats, Odi, Sant Gatxo, Indefinits i Tirant lo Rock. La resta de grups i cantants que completen el compilatori són: Feliu Ventura, Òscar Briz, Verdcel, Komfusió, 121db, Atzembla, Malnom, Orxata Sound System, Tardor, Atupa, Joan Palomares, Andreu Valor, Assekes, Make some are us, Autòmats i El corredor polonés.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada