dimarts, 5 de març del 2013

La Pegatina recrea un "viatge de sons" en el seu quart disc fruit de dos anys de gira

La banda catalana La Pegatina ha publicat el seu quart disc, 'Eureka!', el primer amb producció de Marc Parrot, sorgit després de dos anys de gira del seu tercer treball amb el segell dels seus viatges, ja que l'han anat component entre tots els membres del grup entre concert i concert sense treva. Amb més de 40.000 descàrregues en una setmana, 'Eureka!' manté l'univers sonor del grup, amb rumba, so cubà, merengue i tarantel·les, "en un viatge de sons", segons han explicat en una entrevista d'Europa Press els integrants del grup Adrià i Rubén. "Qualsevol cosa pot inspirar-te durant una gira", ha resumit Adrià, després de recordar que la banda porta molts concerts a l'esquena, i que qualsevol estada en un país pot suggerir lletres de cançons, que componen entre tots. A més d'aquesta variació de gèneres, 'Eureka!' innova en la cura dels arranjaments gràcies a les aportacions de Parrot, que ha contribuït a crear un disc per fer els 10 anys de la banda. D'aquesta manera, 'Eureka!' és "com un regal" i un homenatge a aquesta dècada de treball, que també serveix per plasmar i deixar un record de tota la feina feta, en constant evolució, han defensat.
La idea de la col·laboració amb Parrot va sorgir després d'un treball conjunt per La Marató, i les seves aportacions a la banda han servit per "estructurar les cançons", així com per modular la velocitat del grup, molt acostumat al directe.Com en les seves anteriors tasques, aquest disc té una important quota de col·laboracions d'altres artistes, sempre sorgits de contactes en concerts, i del qual en formen part artistes de totes les procedències, com els sicilians Biaciamolemani, l'angolesa Romi Anauel, i nacionals com Santi Balmes i Esne Beltza. 

DESCÀRREGUES I XARXES SOCIALS
Des de l'anunci del nou disc, la banda ha venut anticipadament 600 discos, que ha enviat signats als seus fans, però la seva política comercial va més enllà, en posar totes les seves produccions en format descarregable a la seva pàgina web, que defensen com un exercici de "sinceritat" cap al fan, que abans de comprar pot escoltar. "Si la gent el descarrega i li agrada, l'acabarà comprant", han explicat tots dos, que confien que, malgrat que no l'adquireixin, sí que aniran a un dels seus concerts, activitat de la qual viu aquest grup. També, asseguren, que aquesta és la manera com els seus discos arribin a altres països -la meitat de les descàrregues són a Sud-amèrica-, ja que treballen amb la discogràfica independent Kasba Music, amb menys abast en la distribució. La gira de 'Eureka!' arrenca aquest dijous a Vitòria i durarà durant 18 mesos en els quals La Pegatina visitarà una desena de països, gira que afronten "amb moltes ganes de suar la samarreta".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada