dijous, 2 de juny del 2011

Apa camina en solitari

Josep Aparicio Apa ha decidit caminar a soles per la música. Després de 35 anys en el món del cant tradicional, Apa acaba de publicar Cants i cants (Temps Record), el seu primer disc en solitari i en el que barreja estils com el bolero, el cant d'estil, el cant de batre, el fandango, la granaïna, la malaguenya o seguidilla. En Cants i cants trobem lletres tradicionals, altres pròpies, una del versador Josemi Sànchez, altres del fundador d'Al Tall Vicent Torrent i versions de poetes catalans i valencians com ara Vicent Andrés Estellés, Lluís Guarner i Joan Salvat-Papasseit.
A banda del cant d'estil, Apa en el seu primer treball en solitari aposta per peces de nova creació amb un tractament musical innovador. En el disc està acompanyat per Ricardo Esteve (guitarra flamenca), Jesús Gimeno (bateria) i Eduard Navarro (dolçaina, gaida búlgara, llaüt, xeremia i xalumó), músics que provenen del món del flamenc, jazz, clàssic, folk i pop.
Una de les millors veus
Josep Aparicio "Apa" està considerat com una de les millors veus del panorama musical valencià. Ja fa 30 anys es va iniciar en el món del cant d'estil, on s'ha convertit en una referència indiscutible i un dels millors intèrprets actuals. Potència, virtuosisme i versatilitat són els adjectius que millor defineixen la seua veu privilegiada. Els últims anys ha encetat un treball de búsqueda de noves formes d'expressió: un exemple fou el grup La Beniterrània, co-fundat amb la cantant Teresa Segarra. I també les seues col·laboracions amb artistes prestigiosos com Al Tall, Miquel Gil, Lídia Pujol, Jerez Texas o Sonadors de la Guaita.
Informació: Levante-EMV

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada