dilluns, 22 d’octubre del 2012

Coneix... el funk en català dels theRisas

theRisas es gesta la segona meitat de l'any 2008, quan s'ajunten quatre amics que els agrada el funk i la música negra. El grup participa en concursos i festivals i actua en repetides ocasions per Sant Cugat i rodalies, deixant bones sensacions entre el públic vallesà. Després de guanyar experiència en directe, telonejant grups com Lax'n'Busto, La Porta dels Somnis i Cyan; d'haver enregistrat dues maquetes (The Risas 2009 / The Risas 2011); de proclamar-se guanyadors dels concursos 'Lliga't a la música' i '1a Maqueta'; i de participar en el 'Mou-te 2011' com a grup principal, el grup decideix donar un pas endavant.
Mantenint la filosofia del positivisme, del bon rotllo i de la festa, i centrant l'estil de la banda en el funk, el soul i el disco amb el toc eclèctic del violí i amb lletres en català; a finals de l'any 2011 s'inicia un projecte ambiciós i renovat. theRisas enregistra el seu primer disc, El millor dels moments. Amb cares noves en la seva formació es crea un espectacle musical per portar-lo arreu de Catalunya amb una desena de músics dalt de l'escenari, incloent-hi coristes femenines, secció de vents, coreografies i altres sorpreses. Ja aquest estiu el públic ha gaudit amb aquest espectacle a les Festes Majors de Sant Cugat, Les Planes, o Cardedeu, telonejant a la Fundación Tony Manero.
El millor dels moments
'El millor dels moments' defensa la senzilla i meravellosa capacitat de la música de fer passar una bona estona. La intenció és que qui escolti aquestes deu cançons percebi deu moments especials, així com la nostra manera d'entendre la música. No considerant poca aquesta pretensió, aquest disc és un humil homenatge a l'època d'or de la música negra de festa, amb clares influències del soul, el funk i el disco dels 60 i 70. 

theRisas:
Martí Gonzàlez: veu principal
Pol Cortés: violí elèctric, veus
Dani Hernández: guitarra elèctrica
Albert Carrillo: teclats
Ramon Regada: baix
Andreu Marquès: bateria

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada