divendres, 12 d’octubre del 2012

Sanjosex publica "La viu-viu"

Després de dos anys de gira, Sanjosex va aturar màquines amb tres actuacions a la sala Luz de Gas. Aquells concerts es van enregistrar i ara, recollint el millor de cada nit, donen lloc al primer disc en directe del grup empordanès: “La viu-viu: Sanjosex en concert”. El disc arribarà a les botigues i a Spotify el proper dimarts 16 d’octubre. Amb aquests concerts, emmarcats en el festival Barnasants, Sanjosex tancava la gira "Al marge d'un camí" i obria un període de reflexió i letàrgia per anar explorant nous camins de futur que encara és una incògnita on portaran. Calia, però, deixar constància de l’excel·lent moment que vivia la banda, formada a més de Carles Sanjosé per Richie Álvarez (teclats), Pep Mula (bateria), Miquel Sospedra (baix) i Xarim Aresté (guitarra elèctrica), aliats musicals i vitals en tota la gira.
El disc en directe “La viu-viu” suma el talent d’aquesta banda amb la calor del públic i el brillant cançoner que ha generat Sanjosex amb els –fins ara- tres discos d’estudi que ha publicat. Clàssics com “Temps o rellotge”, “Animal salvatge” o “Fem l’amor” conviuen aquí amb novetats com “Pico l’ullet” (adaptació d’un poema de Miquel Martí i Pol) o la tradicional “Muntanyes del Canigó”. En total, fins a 18 cançons. El disc també reflecteix l’evolució de Sanjosex al llarg de l’última gira. Els ritmes africans prenen protagonisme a “Corriol” i “Techno”, on trobem el pòsit que ha deixat en el grup el viatge al Féstival du Désert, a Mali. També trobem un homenatge acústic a Bob Dylan, moments per la calma (“Córrer”, “No som res”) i explosions d’adrenalina com “Puta” o “Et menjaria a petons”, a més del batec tel·lúric de “Baix Ter Montgrí”.
“La viu-viu” certifica el moment especialment dolç d’una banda i unes cançons, però sobretot és un disc per gaudir i per viure de prop tots els matisos d’una música tan arrelada com universal, la joia de la corona d’un dels músics més excepcionals que ha sorgit a casa nostra en l’última dècada.
Avançament de dues cançons a Soundcloud:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada